Rezumat:
Potrivit Business Insider, care citează The New York Times, Apple, Amazon, Samsung şi Microsoft s-au numărat printre companiile care au beneficiat de datele utilizatorilor Facebook, în ultimii zece ani. Fără un acord explicit, producătorii tehnologici au avut acces la datele utilizatorilor şi ale prietenilor acestora, chiar şi atunci când Facebook a precizat că nu va furniza asemenea informaţii, scrie Gândul.
Facebook neagă acuzaţiile într-o declaraţie. Potrivit sursei citate, acţiunile de data-sharing au reprezentat o problemă încă din 2012.
„Aceasta a fost semnalată la nivel intern, a reprezentat o problemă de confidenţialitate”, a declarat Sandy Parakilas, care a condus ancheta privind respectarea drepturilor la intimitate de către Facebook. „Este şocant că această practică nu a fost abandonată, şase ani mai târziu şi se pare că ar contrazice testimonialul celor de la Facebook în Congres, potrivit căruia toate permisiunile legate de datele prietenilor au fost dezactivate”.
The Times a scris că unii giganţi tehnologici au avut acces la datele utilizatorilor, precum statutul relaţiei, religia, apartenenţa politică şi evenimentele la care iau parte. De asemenea, jurnaliştii au descoperit că datele prietenilor utilizatorilor pot fi accesate, chiar dacă opţiunea de punere în comun a datelor este dezactivată.
Citeşte şi
Decizia Google după ce sânii unei tinere au transformat un loc izolat în punct de atracţie de 5 stele pe Google Maps
Citeşte şi
Un start-up media din Japonia foloseşte roboţi pentru transformarea informaţiilor în ştiri
Citeşte şi
Youtube testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor
Citeşte şi
Utilizatorii de iPhone nu vor mai intra în panică dacă îşi pierd cheile de la casă sau maşină
