Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Casa memorială „Amza Pellea”, din Băilești, deschisă publicului. Până când poate fi vizitată gratuit

Casa memoriala „Amza Pellea din Bailesti deschisa publicului Pana cand

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara.

A fost inaugurată în urmă cu aproximativ o săptămână, chiar în ziua s-au împlinit 93 de ani de la nașterea celui care a dat viață personajului Nea Mărin. Vizitatorii pot vedea recuzită din filmele cu Amza Pellea, dar și o parte dintre obiectele sale personale.

După decenii în care a stat în paragină, casa memorială „Amza Pellea” din Băilești poate fi acum vizitată. În mare parte, obiectele expuse au fost donate de Oana Pellea, fiica regretatului actor.

Gabriel Păduraru, turist: „Ne bucurăm că există un astfel de loc în care să putem să ne regăsim cu el și cu activitatea lui, au fost niște instantanee care nu le văzusem niciodată. Ne pare atât de rău că nu am putut să îl avem mai mult printre noi”.

În cele trei încăperi se află inclusiv obiecte personale, manuscrise sau premii obținute de marele actor. Vizitatorii nu s-au lăsat așteptați.

Oana Pellea
Casa memoriala „Amza Pellea din Bailesti deschisa publicului Pana cand

Cosmin Vlad, turist: „Venim din Târgoviște, de pe valea Dâmboviței, am venit pentru ca ne-au plăcut filmele lui Amza Pellea”.

Geanina Vlad, turist: „Inelul și săbiile care au fost primite, brățara și care era inscripționată „Domnica” pe ea, invitația la ce a fost – la film și obiectele personale să trezească un pic amintirea lui”.

În casa de la Băilești, actorul a locuit de la 8 la 14 ani, apoi a plecat la liceu, la Craiova. Renovarea imobilului construit în 1908 a costat 168.000 de euro.

Ovidiu Săpăceanu, curator Casa Memorială Amza Pellea: „Am avut vizitatori chiar și de la Prahova, Călărași, București, Vâlcea, cât și din împrejurimi, cei care sunt mândri că fac parte din zona Olteniei, aproape de orașul nostru Băilești. Majoritatea sunt pasionați mai ales de filmul „Nea Marin Miliardar” și știu replici din film .

Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 9 – 17, iar accesul este gratuit până în luna iulie a acestui an.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Gestul făcut de Dan Petrescu imediat după ce a învins campioana FCSB pe Arena Națională
Gestul făcut de Dan Petrescu imediat după ce a învins campioana FCSB pe Arena Națională
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Turism

A fost o zi de vară cu adevărat pe litoral, cu o briză plăcută. Dintre cei care au mers la plajă au fost destui...

Articole recomandate