Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Munții Apuseni, lăudați și recomandați de jurnaliștii americani de la CNN: ”Dealuri maiestuoase și păduri aparent nesfârșite”

Muntii Apuseni laudati si recomandati de jurnalistii americani de la

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase din Elveția, Italia sau Franța apar și … Munții Apuseni.  

”Aceste drumeții de mai multe zile, care vă vor face să vă pierdeți mințile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa, vă oferă șansa de a vă reconecta cu lumea, de a face exerciții fizice revigorante și de a vă bucura de momente de liniște în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului.” – se arată pe site-ul CNN.

Recomandările încep cu traseul Hyssna din Suedia, despre care se spune că trece prin păduri înalte de fagi și oferă posibilitatea de a face o baie răcoritoare în lacul Lilla Hålsjön, unde există un loc dedicat înotului.

Urmează traseul Karhunkierros, de 82 de kilometri, ”cea mai cunoscută plimbare de lungă distanță din Finlanda”, un traseu care se explorează cel mai bine vara, când nopțile sunt luminoase și pădurile verzi.

Următoarea recomandare este drumul de coastă al Angliei, numit după regele țării începând cu anul 2022: ”Fie că veți admira stâncile înalte și accidentate și golfurile superbe din Cornwall sau cerul vast și liniștea adâncă din Suffolk și Norfolk, doar câteva zile pe acest traseu epic vor lăsa pe oricine întinerit.”

Șapte soldaţi indieni au murit într-o avalanşă produsă în Himalaya
Muntii Apuseni laudati si recomandati de jurnalistii americani de la

În ceea ce privește România, Munții Apuseni sunt recomandarea americanilor de la CNN.

Acești munți ”oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție. Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului. Much Better Adventures organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată.”

Lista completă de recomandări montane poate fi citită pe site-ul CNN.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Turism

A fost o zi de vară cu adevărat pe litoral, cu o briză plăcută. Dintre cei care au mers la plajă au fost destui...

Articole recomandate