Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

AFP anunță că Ucraina dă flit României: Avioanele de vânătoare de tip MiG-21 LanceR nu sunt bune pentru front

media 168415085986510400

Recent, AFP a anunțat că Ucraina nu mai are în vedere achiziționarea de avioane de vânătoare de tip MiG-21 LanceR de la România, așa cum fusese propus inițial. Conform unor surse, motivul ar fi lipsa de performanță a acestor avioane într-un eventual conflict armat.

De-a lungul timpului, România a vândut un număr semnificativ de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR către țări precum Bulgaria, Iordania și chiar Ucraina. Cu toate acestea, există și voci care susțin că aceste avioane nu sunt bune pentru un conflict de amploare, în special din cauza limitărilor tehnice.

Avioanele de vânătoare de tip MiG-21 LanceR sunt modele relativ vechi, care nu pot fi comparate cu avioanele moderne de ultimă generație. De asemenea, aceste avioane au fost proiectate într-o perioadă în care se punea accentul pe manevrabilitate și agilitate, dar nu și pe eficiența și performanța în lupta aeriană. Astfel, aceste avioane ar putea fi vulnerabile în fața sistemelor de apărare aeriene moderne, precum și în fața avioanelor de luptă mai avansate.

În plus, problema cu avioanele de vânătoare de tip MiG-21 LanceR nu este doar legată de performanță, ci și de costuri. Pentru a le moderniza și a le face compatibile cu cerințele celor mai noi războaie aeriene, ar fi necesare investiții semnificative, ceea ce ar putea atinge sume uriașe și ar fi greu de justificat din punct de vedere economic.

Din aceste motive, este lesne de înțeles de ce Ucraina ar alege să renunțe la achiziționarea de avioane de vânătoare de tip MiG-21 LanceR de la România. În schimb, ar putea decide să se orienteze către alte modele de avioane, mai moderne și mai eficiente, care să le ofere un avantaj în caz de conflict armat.

În ultimă instanță, este important să recunoaștem faptul că lumea se schimbă constant și că din punct de vedere militar, este important să fii la curent cu cele mai noi tehnologii și tacticile de luptă. Dacă România dorește să rămână relevantă în ceea ce privește vânzarea de avioane de luptă, va trebui să ia în considerare aceste schimbări și să își adapteze oferta la cerințele actuale ale pieței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Tom Foley, arbitrul video al finalei Cupei Mondiale de rugby dintre Africa de Sud şi Noua Zeelandă, scor 12-11, a mărturisit că a primit...

Sport

Tehnicianul italian Fabio Grosso va fi demis de la Olympique Lyon, la nici două luni de la numirea în funcţie, anunţă presa franceză. Potrivit...

Sport

Clubul Sepsi a lansat un apel către suporteri să aducă la meciul de luni cu Dinamo jucării pentru copiii nevoiaşi. “Clubul Sepsi OSK îi...

Sport

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat publicităţii joi. Argentina, campioana mondială,...