Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

VELUX România: Vezi care este impactul luminii naturale din locuințe asupra românilor

image 2023 05 12 26263309 0 impactul luminii naturale din locuinte

VELUX România: Vezi care este impactul luminii naturale din locuințe asupra românilor

Lumina naturală este esențială în viața noastră, deoarece ne permite să vedem și să simțim lumina soarelui, să identificăm culorile și să ne menținem starea de spirit îmbunătățită. Cu toate acestea, puțini oameni acordă suficientă atenție luminozității acasă, preferând să folosească mai mult lumina artificială. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății și a bunăstării noastre.

VELUX este o companie care se concentrează pe dezvoltarea și producția de soluții inovatoare pentru iluminarea naturală. Produsele lor, cum ar fi ferestrele de mansardă VELUX, oferă proprietarilor de case oportunitatea de a beneficia de avantajele luminii naturale și de a economisi energie.

Un studiu realizat de VELUX România a arătat că doar 13% din populația țării percep lumina naturală ca fiind importantă în procesul de construire a unei case. În același timp, doar 30% dintre români își însușesc o poziție pentru a beneficia de lumina naturală atunci când lucrează de acasă, iar 60% dintre aceștia nu recunosc impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra stării lor de spirit.

Cu toate acestea, lumina naturală a fost demonstrată a avea o serie de beneficii asupra sănătății și a bunăstării noastre, inclusiv:

– Îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie
– Reducerea oboselii oculare
– Stimularea producției de vitamina D, benefică pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea oaselor
– Creșterea concentrării și a productivității
– Reducerea efectului de celule canceroase

În plus, utilizarea luminii naturale poate reduce consumul de energie și, prin urmare, costurile facturii de energie electrică.

În concluzie, VELUX România își propune să educe și să conștientizeze populația în ceea ce privește beneficiile importante ale luminii naturale și să ofere soluții inovatoare pentru folosirea ei în casele noastre. Oferind ferestre de mansardă și alte produse pentru iluminare naturală, VELUX România poate ajuta proprietarii de case să își îmbunătățească calitatea vieții prin lumina naturală și să economisească energie în același timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Albania a marcat cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, deschizând scorul după 23 de secunde împotriva Italiei, sâmbătă seara. Cel care a...

Bizar

Un sat din Timiș are o prezență la votare de peste 160 la sută Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Sport

Jucătorul Valentin Mihăilă a declarat că este foarte fericit să joace pentru naţionala României la Euro-2024, afirmând că acesta este visul oricărui copil care...

Sport

Trei dintre cei 23 de înotători chinezi care au fost depistaţi pozitiv, dar nu au fost sancţionaţi înainte de Jocurile de la Tokyo din...