Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Stațiunea Pucioasa – obiective turistice și tratamente pe care le poți face aici

Statiunea Pucioasa obiective turistice si tratamente pe care le

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa este un loc cu adevărat spectaculos, cu câteva obiective turistice demne de vizitat.

Numele de Pucioasa derivă de la izvoarele sulfuroase sau de „pucioasă” care țâșnesc din dealurile din această zonă.

Pucioasa – istoric

Localitatea Pucioasa a fost atestă încă din 20 septembrie 1649, sub numele de „Piatra Pucioasa”.

În timp, orașul s-a dezvoltat, iar în anul 1828, datorită descoperirii izvoarelor sulfuroase, a început să prindă contur ca stațiune balneoclimaterică, fiind denumit Pucioasa.

Baile Felix
Statiunea Pucioasa obiective turistice si tratamente pe care le

Procesul de amenajare a băilor din Pucioasa a continuat în anii următori, culminând cu participarea la Expoziția de la Viena din 1873, unde apele minerale au fost analizate de specialiști austrieci.

În același timp, dezvoltarea infrastructurii a crescut atracția stațiunii, iar în 1879 a fost construit stabilimentul de către arhitectul Kertsch din Galați.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Pucioasa era deja o stațiune balneară renumită, parte a zonei Ialomița-Dâmbovița, într-un cadru natural deosebit.

De-a lungul anilor, orașul a cunoscut diverse transformări administrative, devenind reședința raionului Pucioasa în 1950, apoi pierzând acest statut în 1962.

Cu toate acestea, Pucioasa a redevenit oraș al județului Dâmbovița în 1968 și continuă să fie o destinație apreciată atât de localnici, cât și de turiști.

Pucioasa

Facebook.com

Apele minerale din Pucioasa

Apele minerale din Pucioasa sunt o adevărată comoară terapeutică, așa că nu e de mirare că mulți români vin aici pentru a se trata de diferite afecțiuni.

Aceste ape termale sunt recomandate de către medici pentru tratamentul și prevenirea unei game variate de afecțiuni și boli, datorită proprietăților lor vindecătoare.

Bogate în hidrogen sulfurat, apele sulfuroase de la stațiunea balneară Pucioasa sunt eficiente în tratarea diverselor probleme de sănătate.

Curele interne și externe cu apă sulfuroasă oferă numeroase beneficii, având un efect analgezic și relaxant asupra pielii și țesuturilor. Aceste ape stimulează circulația sângelui în zonele afectate ale corpului, contribuind la producerea de anticorpi și îmbunătățind metabolismul.

Printre afecțiunile tratate aici se numără cele reumatologice, dermatologice, circulatorii și metabolice.

Sulfurile din apa minerală au capacitatea de a calma durerile, de a relaxa mușchii și de a reduce inflamațiile, fiind benefice și în normalizarea nivelului de glucoză din sânge, util pentru persoanele care suferă de diabet.

Stațiunea balneară dispune de două hoteluri medical-balneare, un pavilion de hidrofizioterapie și o clinică de recuperare funcțională.

Dotările tehnice includ instalații pentru băi calde cu apă minerală, kinetoterapie, aerosoli, inhalatii, parafangoterapie, electroterapie și hidroterapie, oferind turiștilor condiții excelente pentru tratament și relaxare.

Apele minerale din Pucioasa sunt o resursă valoroasă, atrăgând turiști din întreaga țară.

Pucioasa

Facebook.com

Obiective turistice în Pucioasa și în împrejurimi

Dacă te afli în Pucioasa, iată câteva obiective turistice pe care să le vizitezi:

Parcul Independenței

Dacă vrei o plimbare relaxantă în oraș, plimbă-te în acest parc central plin de istorie. Parcul are valoare istorică din secolul IXI, iar primii arbuști au fost plantați în 1875-1888.

Lacul Pucioasa

Acest este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Dâmbovița. Lacul a fost construit în 1974, la o altitudine de 400 de metri, iar peisajele pe care le poți vedea de aici sunt cu adevărat spectaculoase.

Pucioasa

Facebook.com

Muzeul de etnografie și folclor Pucioasa

Se află în centrul orașului și adăpostește piese vestimentare și de uz casnic ce le oferă vizitatorilor o incursiune în viața de odinioară a locuitorilor din zonă.

Clubul Copiilor Casa Nicolae Mateescu

Această clădire spectaculoasă datează din perioada interbelică și este o operă a arhitectului Constantin Joja, realizată în anul 1938. Este construită pe proprietatea celui mai mare negustor al acelor vremuri, Nicolae Mateescu. În clădire vei observa elemente de mobilier din acea perioadă.

Muzeul de aviație Dumitru Dorian Prunariu

Dumitru Dorian Prunariu este primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. Dacă ești cu copiii, acest loc este unul ideal de vizitat, pentru că cei mici vor fi fascinați de acest muzeu unic în țară și în Europa, iar exponatele sunt realizate de copii.

Pucioasa

Facebook.com

La doar 20 de kilometri de Pucioasa, poți să vizitezi principalele obiective turistice din Târgoviște. Iată ce să nu ratezi în Târgoviște:

Ansamblul Monumental Curtea Domnească

Curtea veche din Târgoviste este fermecătoare atât în interiorul zidurilor sale, cât și în afara lor. Curtea Domnească a fost concepută ca un centru administrativ și locuință pentru domnitorul Țării Românești, familia sa și curtenii săi.

Aici se țineau consfătuiri importante, se făceau judecăți și se primeau oaspeți străini. Primele mențiuni documentare ale Curții domnești din Târgoviște datează încă din secolul al XV-lea, evidențiind importanța sa istorică.

Turnul Chindiei

Simbolul orașului este situat în Ansamblul Curții Domnești și reprezintă una dintre principalele atracții turistice. Construit în secolul al XV-lea de către Vlad Țepeș, acest turn a avut inițial scop militar, devenind ulterior punct de pază și loc de depozitare a tezaurului.

Cu o înălțime de 27 de metri, accesul în turn se face pe o scară spiralată, însă cu puțin efort vei avea parte de o priveliște spectaculoasă.

Palatul Domnesc

Aflat în incinta Curții Domnești, Palatul Domnesc este un alt punct de atracție important. Aici se găsesc ruinele construcțiilor ridicate de voievozii Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Petru Cercel, Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Astăzi, în ruinele Palatului Domnesc funcționează un muzeu care prezintă istoria locului.

Alte locuri de vizitat în Târgoviște includ Biserica Domnească Mare, ctitorită de voievodul Petru Cercel în 1584, și Biserica Domnească Mică, ce datează din secolul al XVII-lea și păstrează numeroase elemente arhitecturale de epocă.

Unde se află și cum ajungi în Pucioasa

Situată pe valea râului Ialomița, la doar 20 km distanță de fosta cetate de scaun a Țării Românești, Târgoviște, Pucioasa este un loc liniștit și perfect pentru tratamente și relaxare.

Datorită poziționării sale geografice strategice, stațiunea este un punct de conexiune între capitala țării, București, și orașele Brașov și Pitești, aflate la o distanță de aproximativ 100 km fiecare.

Stațiunea se află la o distanță de 45 km de stațiunea montană Sinaia și la 100 km de București.

Accesul către Pucioasa este facilitat atât pe cale feroviară, prin intermediul Gării Pucioasa de pe linia București-Titu-Pietroșița, cât și pe cale rutieră, pe Drumul Național 1, care leagă Bucureștiul de Târgoviște și Sinaia.

Poți ajunge în stațiune și pe DN71 București-Târgoviște-Sinaia.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

NEWS ALERT Gigi Becali a făcut anunțul: ce fotbalist semnează cu FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali a făcut anunțul: ce fotbalist semnează cu FCSB
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Turism

A fost o zi de vară cu adevărat pe litoral, cu o briză plăcută. Dintre cei care au mers la plajă au fost destui...

Articole recomandate