Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Locuri de vizitat în Letonia, țara baltică cu plaje superbe și orașe de poveste

Locuri de vizitat in Letonia tara baltica cu plaje superbe

Cu o suprafață de 64.589 km², Letonia are în mare parte un peisaj plat și oferă un amestec de plaje, râuri, lacuri, mlaștini și păduri. Există patru regiuni majore: Letonia de Vest (Kurzeme), Letonia de Est (Latgale), Letonia de Nord (Vidzeme) și Letonia de Sud (Zemgale).

Informații generale despre Letonia

Țara are o populație de 1,95 milioane de locuitori (în 2017), capitala și cel mai mare oraș este Riga, limbile vorbite sunt letona (oficială) și rusa, engleza (în special în afaceri și turism).

După o scurtă perioadă de independență între cele două războaie mondiale, Letonia a fost anexată de URSS în 1940. Și-a restabilit independența în 1991, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Deși ultimele trupe rusești au plecat în 1994, statutul minorității rusești (aproximativ 26% din populație) continuă să fie o preocupare pentru Moscova. Letonia continuă să își modernizeze economia în vederea unei eventuale integrări în diverse instituții politice și economice din Europa de Vest. Din mai 2004, Letonia este membră a Uniunii Europene, iar în 2014 a aderat la zona euro.

Letonia

Shutterstock

Republica Letonia a fost înființată la 18 noiembrie 1918 și a fost recunoscută în permanență ca stat suveran din 1920.

La 21 august, 1991, Letonia și-a redobândit independența deplină. Restabilirea diplomației internaționale legăturile internaționale și aderarea la Organizația Națiunilor Unite. Letonia a fost admisă în cadrul OMC în 1998 și a devenit membră a Uniunii Europene și a NATO în 2004.

Numele „Latvija” provine de la vechii latgallieni, unul dintre cele patru triburi indoeuropene baltice, care, împreună cu curonienii, selonienii și semigalacii au format nucleul etnic al poporului leton de astăzi.

18 noiembrie este data proclamării independenței Letoniei în 1918.

Stema Letoniei combină stema simbolurile heraldice tradiționale ale Letoniei și identitatea națională – trei stele, soarele, marea și frunzele de stejar.

Districtele istorice ale Letoniei, Kurzeme și Zemgale sunt reprezentate de un simbol roșu leu, în timp ce Vidzeme și Latgale sunt reprezentate de un leu roșu.

Steagul de culoare maro-alb-albastru-maroniu al Letoniei este unul dintre cele mai vechi din lume și datează de la o bătălie de lângă Cēsis în secolul al XIII-lea. Potrivit unui legende, steagul își are originea într-un cearșaf alb folosit pentru a transporta un rănit. Îmbibat cu sângele său pe două fețe, cearșaful
războinicului a fost înălțat ca un steag.

Țara are zone împădurite vaste, o rețea extinsă de râuri, mii de lacuri și sute de kilometri de țărmuri virgine, mărginite de pini, dune și nisip alb.

În prezent, Letonia a devenit granița estică a Uniunii Europene și un punct de tranzit foarte frecventat și aglomerat datorită porturilor sale fără gheață, căilor ferate și aeroportului din Riga.

Cel mai mare râu care traversează teritoriul leton este Daugava, cu o lungime totală de 1.005 km (352 km pe teritoriul leton).

Cu peste 44% din teritoriu acoperit de păduri, o rețea vastă de râuri curgătoare și mii de lacuri, Letonia este una dintre cele mai bine conservate țări din Europa.

Peste 27 de mii de specii de floră și faună prosperă în medii naturale care sunt încă relativ neperturbate de om. Multe specii rare, cum ar fi barza neagră și vulturul cu pete mici, își fac casă în pădurile mixte, mlaștinile și pajiștile din Letonia. Există, de asemenea, o abundență de vidre, castori, râs și lupi în Letonia, precum și o mare concentrație de căprioare, elani, vulpi,
și mistreți.

Observarea păsărilor este deosebit de satisfăcătoare în Letonia, în special în zonele de coastă și în zonele umede în timpul perioadelor de migrație anuală.

Centrul politic, economic și cultural al Letoniei este Rīga, unde mai mult de o treime din populația Letoniei (703.000 de persoane) trăiește și lucrează. Orașul vechi elegant din Rīga și arhitectură Art Nouveau distinctivă servesc drept cadru stimulativ pentru un vibrant viață comercială și culturală modernă și vibrantă.

Fondată în 1201, orașul a făcut parte din Ligă Hanseatică și este unul dintre cele mai vechi orașe medievale din Europa și a fost inclus pe lista de UNESCO ca fiind unul dintre cele mai importante situri culturale și arhitecturale din lume.

Cum ajungi în Letonia 

Poți ajunge în Letonia cu avionul, zbor direct către Riga. De aici poți lua orice mijloc de transport dorești, dacă nu vrei să rămâi în capitală. De la aeroport până în centrul orașului faci jumătate de oră cu autobuzul, iar prețul unui bilet este în jur de 8-10 euro.

Aeroportul internațional din Riga este și cel mai mare din Letonia.

Altă variantă este să mergi cu trenul, autocarul sau cu mașina personală. Multe curse de autocar urmează taseul București – Ungaria – Slovacia – Polonia – Letonia.

Distanța dintre România și Riga este de 1720 de km și la o viteză medie de 75 de km pe oră vei ajunge în aproximativ 25 de ore, în funcție de popasurile pe care le faci.

Aeroporturi în Letonia 

Letonia are un singur aeroport care este folosit pentru zborurile internaționale, și anume Aeroportul Riga.

Aeroportul este utilizat în principal de Air Baltic, transportatorul național de pavilion care folosește Aeroportul Riga ca bază de operațiuni.

Aeroportul Internațional Riga este cel mai mare aeroport de pasageri din statele baltice (deservește la fel de mulți pasageri ca aeroporturile din Vilnius și Tallinn la un loc).

Compania aeriană națională Air Baltic oferă zboruri către destinații din întreaga Europă. Deși există mai multe rute dincolo de Europa, pentru a călători acolo este nevoie, de obicei, de un transfer la hub-uri europene mai mari.

De asemenea, aeroportul din Riga deservește și celelate două state baltice, Estonia și Lituania. Trebuie să știți că nu există nu există controale vamale și nici la frontieră între Letonia și celelate două state baltice, ceea ce oferă oportunități de a vizita toate cele trei țări cu mașina într-o singură călătorie.

Cu toate acestea, trecerea frontierelor cu Rusia și Belarus poate dura mai multe ore și, în aproape toate cazurile, va fi necesară o viză.

Autobuzele sunt principalul mod de transport între Letonia și țările vecine. Autobuzele pe distanțe mai lungi au dispărut odată cu îmbunătățirea conexiunilor aeriene.

Deși există, de asemenea, numeroase zboruri către Tallinn și Lituania, acestea sunt prea scumpe pentru majoritatea oamenilor.

Letonia are trei porturi importante: Riga, Ventspils și Liepāja. Fiecare dintre acestea oferă diferite oportunități de a traversa Marea Baltică cu feribotul, fiind disponibile rute către Stockholm (Suedia), Germania și Sankt Petersburg (Rusia).

Aceste rute pleacă de obicei seara (sau după-amiaza) și ajung în dimineața (sau după-amiaza) următoare.

Cele mai frumoase locuri din Letonia 

Letonia este o țară situată pe malul Mării Baltice. Are un peisaj frumos, deoarece are plaje largi și obiective naturale frumoase.

Acest lucru atrage turiști din întreaga lume. Riga este capitala Letoniei și acest loc se remarcă prin arhitectura sa remarcabilă din lemn. Muzeele, bisericile și alte locuri istorice sunt cele mai bune locuri care trebuie vizitate.

Există o mare piață centrală care este destul de renumită în întreaga țară. Oameni din întreaga lume vin aici pentru a vizita această piață. Mâncarea gustoasă și muzica din acest loc sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care toți se adună aici.

Orașul vechi Riga

Letonia

Shutterstock

Străzile orașului sunt un amestec de arhitectură timpurie. Există multe situri istorice din secolul al XIII-lea care trebuie explorate de către vizitatori. Biserica Sfântul Petru este cel mai remarcabil loc din această țară.

Străzile sunt bine întreținute și este o încântare să te plimbi pe ele.

Parcul Național Kemeri

Acest parc național este casa unor ample animale sălbatice. În întreaga zonă există copaci verzi imenși.

Poate fi o excursie de o zi perfectă pentru vizitatori. Dacă vii în acest loc, asigură-te că prinzi apusul. Este o zonă vastă de frumusețe și diversitate naturală. Se spune că parcul are cea mai lungă suprafață.

Muzeul de automobile din Riga

Acesta este un loc foarte important și a fost deschis la 2 iulie 2016. Aici poți vedea  diferite tipuri de autovehicule. Este un loc autentic pentru a trece printr-o mare varietate de vehicule. Există o cafenea muzeu, un magazin de cadouri și alte locuri interesante.

Parcul forestier Dzintari

Un loc frumos unde se poate petrece timp de calitate. Există un loc de joacă mare unde copiii de toate vârstele se pot distra. Parcul rămâne deschis pe tot parcursul anului. Există un spațiu mare de parcare și pot fi parcate aproape 2000 de mașini în același timp. Un turn panoramic a fost deschis în anul 2010, de unde poți avea priveliști senzaționale.

Plaja Ventspils

Aceasta este o plajă frumoasă, largă și plină de nisip fin, unde oamenii pot petrece timp de calitate. Acesta este locul unde se pot desfășura diverse tipuri de activități în aer liber. Este un loc turistic deosebit, iar apa este cristalină. Este una dintre cele mai curate plaje din Letonia.

Jugenda Stila Nami

Jugenda Stila Nami este un loc minunat de vizitat. Există multe magazine în tot orașul. Cele mai multe dintre clădirile frumoase se găsesc pe Elizabeth Street și Albert Street.

Cascada Venta Rapid

Letonia

Shutterstock

Atât răsăritul cât și apusul soarelui în acest loc poate fi o experiență de nuitat. Se spune că este cea mai largă cascadă din întreaga Europă. Uneori, pescarii atârnă și plase pentru a prinde pești, așa că dacă ajungi la timp te poți bucura de această priveliște și experiență unică.

Memorialul Zanis Lipke

În interiorul acestui muzeu se află un memorial și este un loc care trebuie neapărat vizitat în Riga. Memorialul este păstrat cu grijă, iar o excursie de o oră în acest loc poate fi una ideală

Veranes Garden

Veranes Gardeneste o grădină foarte mare și impresionantă. Este, de asemenea, casa multor păsări minunate, așa că poți sta aici în liniște și pace să le admiri. Acest parc frumos din oraș este una dintre principalele atracții turistice.

Mezaparks

Mezaparks poate fi o excursie de o zi departe de agitația orașului. În timpul toamnei, se spune că acest loc este un loc perfect pentru plimbări. Mulți oameni preferă acest loc pentru jogging, însă o plimbare aici te va liniști și relaxa complet.

Locuri de vizitat în Riga

Letonia

Shutterstock

Riga este un amestec strălucit de vechi și nou. În orice moment, în timpul unei plimbări prin acest oraș încântător, poți zări o biserică veche de 700 de ani alături de un magazin modern, alături de o clădire nouă care a fost reconstruită pentru a părea veche.

Acest amestec de arhitectură și interese înseamnă că există o mulțime de lucruri distractive de făcut în Riga, Letonia.

Casa Capetelor Negre

Orașul vechi este plin de istorie și de o mulțime de clădiri frumoase. Casa Capetelor Negre a fost construită inițial pentru a găzdui breasla Blackheads în secolul al XIV-lea, clădirea în stil gotic-renascentist olandez a fost distrusă de o combinație de bombardamente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și de preluarea puterii de către sovietici. A fost reconstruită în 1999 și este imposibil să treci pe lângă ea fără să faci fotografii.

Biserica Sfântul Petru

Biserica Sfântul Petru din Orașul Vechi oferă cea mai bună priveliște panoramică a orașului. Urcă cu liftul de 235 de metri până la platforma panoramică pentru vederi magnifice ale Orașului Vechi, ale Pieței Centrale și ale râului.

După ce admiri priveliștea, petrece câteva minute plimbându-te în jurul bisericii luterane din secolul al XIII-lea. În afară de altar, de un suport de lumânări din bronz și de statuia originală a Cavalerului Roland, care se afla anterior în Piața Primăriei, interiorul este decorat cu minimalist.

Piața Livu

Orașul vechi este o serie de piețe pline de cafenele, magazine și clădiri istorice. Piața Domului are mai multe monumente arhitecturale, inclusiv Catedrala, Casa Bursei și alte atracții din Riga. Piața Livu, care a fost cândva locul unde se afla râul Riga, are paturi de flori și cafenele în aer liber, precum și Breasla Mică, Teatrul Dramatic Rus și infama Casă a Pisicii. În apropiere, Piața Primăriei, reconstruită, este un monument al trecutului orașului.

Cartierul Art Nouveau

La mică distanță de orașul vechi se află cartierul Art Nouveau din Riga, centrat în jurul străzilor Alberta, Elizabetes și Strelniku. Clădirile vechi de 100 de ani de aici sunt unice. Ele reprezintă un adevărat punct culminant al vizitelor turistice din Riga.

Mișcarea Art Nouveau din oraș (și, de fapt, din întreaga Europă) a fost o respingere a tot ceea ce era simplu, ceea ce este evident pe măsură ce te plimbi pe străzi. Caută detaliile din clădiri și vizitează Muzeul Art Nouveau din Riga pentru a afla mai multe detalii despre acest stil și istoria sa.

O plimbare în acest cartier istoric va dura doar aproximativ o oră.

Catedrala Nașterii lui Hristos

Domul auriu strălucitor al Catedralei Nașterii lui Hristos este imposibil de ratat și îi cheamă pe vizitatori înăuntru. Catedrala ortodoxă a fost deschisă inițial în 1884 și a servit ca lăcaș de cult înainte ca sovieticii să o preia în anii 1960.

În timpul domniei sovietice, această frumoasă clădire a fost folosită ca planetariu și chiar ca o cafenea – orice, mai puțin o biserică. Acum, restaurată la scopul său inițial, Catedrala este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din oraș, deoarece interiorul este o adevărată sărbătoare pentru ochi. Este decorat în mod strălucitor cu artă neo-bizantină și icoane luminoase.

Cartierul Kalnciema

De cealaltă parte a râului Daugava, la aproximativ 20 de minute de Orașul Vechi, se află Cartierul Kalnciema, un centru plin de activități distractive de făcut într-un weekend în Riga. Această zonă este renumită pentru moștenirea sa arhitecturală din lemn care datează din secolul al XIX-lea, dar este populară pentru numeroasele evenimente culturale și artistice care au loc aici.

În cartier au loc în mod regulat expoziții de artă, piese de teatru, concerte și evenimente pentru familii. Majoritatea programelor și atelierelor sunt gratuite, iar zona este mereu plină de activitate, primind peste 100.000 de persoane în fiecare an.

Plajele din Letonia – printre cele mai frumoase din Europa

Letonia

Shutterstock

Unul dintre cele mai bune lucruri despre viața în țările baltice este, desigur, Marea Baltică. Plaje albe și nisipoase, peisaje frumoase și, bineînțeles, pietrele prețioase ale țărilor baltice – pietrele de chihlimbar. Acestea și multe altele pot fi descoperite în oricare dintre numeroasele plaje fantastice din Marea Baltică, care, în mod ciudat, sunt încă păstrate secret.

Jurmala

Binecunoscuta Jurmala este cea mai populară stațiune din Letonia și una dintre cele mai renumite destinații de vacanță pe plajă din Europa. Dar de ce este atât de atractivă pentru turiști? 

În primul rând, datorită locației sale, Jurmala este situată pe coasta Mării Baltice, în nordul Letoniei.

Clima nu este foarte caldă, totuși, este perfectă pentru cei care nu se simt confortabil în căldură extremă, dar care totuși se bucură să petreacă timp la mare. 

Este ușor de observat că o vacanță în Jurmala nu este doar relaxantă, ci și vindecătoare pentru corpul tău.

Aerul este plin de proprietățile vindecătoare ale pinilor și ale mării, ceea ce face din acest loc o adevărată oază. 

Saulkastra

Situată la câțiva kilometri de Riga, Saulkastra este o altă plajă înconjurată de o pădure de pini, unde se spune că aerul are și proprietăți curative. 

Potrivit localnicilor, acesta este un loc ideal pentru introvertiți, deoarece nu este adesea foarte aglomerat. Iar în cazul ciudat în care te plictisești, există drumeții incredibile disponibile în pădurile din jur. În această zonă, plajele sunt liniștite și calme. 

Printre locurile pe care le puteți explora în regiune se numără superbul parc Piejura, care se întinde pe 17 kilometri.

Plaja Vecaki

Cândva, pe această plajă se afla un sat de pescari. Astăzi, mulți locuitori se odihnesc pe plajele din Vecaki, dar și o mulțime de vizitatori vin să se bucure de peisajele impresionante și să petreacă o vacanță liniștită la malul mării. 

Aici, țărmurile au nisip auriu și o mare limpede și calmă, în timp ce zeci de pini adaugă o pată de culoare și un parfum superb atmosferei. 

Există, de asemenea, zone dedicate jocurilor de plajă, inclusiv volei și fotbal, precum și locuri de joacă, echipamente pentru exerciții fizice și trambuline pe plajă. 

Vakarbulli

Această plajă este situată pe insula Daugavriva, la 30 de minute de mers cu mașina de Riga.

Acest loc se caracterizează prin țărmuri aurii. Varkabulli a primit Marele Steag (similar cu statutul de Plajă Steagul Albastru) timp de 14 ani la rând. Așadar, plaja este curată și sigură.

Aici, pasionații de activități în aer liber pot face windsurfing datorită condițiilor apei.

Plaja este organizată și oferă toate facilitățile necesare de care ai putea avea nevoie, inclusiv o parcare gratuită lângă plajă, cabine de schimb, toalete și dușuri.

Liepaja 

O altă plajă bine organizată, cu mai multe cafenele și restaurante, dar și magazine de-a lungul țărmului.

Deși mulți vizitatori asociază Liepaja cu vânturile puternice, locul oferă peisaje neprețuite de care te poți bucura, mai ales dacă îți place fotografia.

Plaja a primit un steag albastru pentru curățenia și siguranța sa, scrie thetinybook.

Jurmala 

Jūrmala a fost o serie de sate de pescuit până în secolul al XIX-lea. În timp ce unele persoane veneau aici din Riga încă din secolul al XVIII-lea, distanța de 25 de km era prea mare pentru traficul regulat în era cailor și căruțelor.

Trenurile cu aburi ajungeau la stația Edinburgh (acum Dzintari). Toate acestea s-au schimbat după ce linia de cale ferată de la Riga la Tukums a fost finalizată în 1877.

Fiecare sat a primit propria sa stație, unde în fiecare zi caldă de vară mulți vacanțieri din Riga se debarcau, îndreptându-se către plaje. Satele mai apropiate de Riga au devenit apoi cunoscute sub numele de „Rigas Jūrmala”, ceea ce înseamnă „Litoralul Riga” în letonă.

Atmosfera din Jūrmala era mai conservatoare atunci, cu bărbați și femei care înotau la ore separate până în anii 1890, când orașul a devenit primul din Imperiul Rus care a pus capăt înotului segregat.

Jūrmala s-a extins rapid, cu noi străzi drepte amenajate printre copaci, toate înșirate de vile impresionant decorate (în mare parte din lemn) deținute de elita Riga (în principal germanii etnici) ca „case de vară”.

S-au construit și biserici mici de diverse confesiuni, hoteluri și restaurante pentru a servi turiștii. Numărul locuitorilor locali a crescut rapid de la 2000 în 1897 la 11000 în 1925.

Plajele Jūrmala din sfârșitul secolului al XIX-lea ofereau multe posibilități pentru înot mai „elegant” sau „discret”, printre acestea fiind și cabinele de înot – oamenii rămâneau înăuntru pe măsură ce caii îi trăgeau în mare.

Între timp, Ķemeri nu era considerată parte a Jūrmalei din Riga (era prea departe de Riga și de coastă), dar a dezvoltat propria industrie turistică, bazată pe izvoarele sale minerale.

În secolul al XIX-lea, fiecare națiune dezvolta astfel de stațiuni, în timp ce febra credinței în puterile vindecătoare impresionante ale apelor minerale se răspândea în Europa.

După ce Letonia a fost ocupată de Uniunea Sovietică în 1940, multe vile și hoteluri frumoase au fost naționalizate. Unele au fost demolate, făcând loc sanatoriilor și hotelurilor masive de beton, dar mult din „Vechea Jūrmala” a rămas, iar orașul și-a păstrat farmecul.

Numărul turiștilor a devenit mai mare ca niciodată. Atmosfera veche de „elită” a dispărut împreună cu șezlongurile de plajă, umbrelele, cabinele de înot și multe altele. O plajă sovietică presupunea să vii cu propria ta pătură pentru plajă, iar asta nu era o sarcină ușoară în sfârșit de săptămână de vară incredibil de aglomerat, scrie onlatvia.

După ce Letonia și-a restabilit independența în 1990, tranziția economică înapoi la capitalism a schimbat din nou înfățișarea Jūrmalei. Au apărut noi hoteluri și restaurante private mici, adesea învingând edificiile masive sovietice, care, la rândul lor, au fost abandonate.

Turismul din Est a scăzut atât din cauza situației economice dificile de acolo, cât și din cauza regimului de vize.

În același timp, letonilor li s-a permis acum să-și petreacă vacanțele în străinătate – iar climatul cald al Egiptului sau Turciei a făcut ușor ca aceste destinații să concureze cu Jūrmala.

După ce Letonia s-a alăturat Uniunii Europene în 2004, a început să acorde drept de ședere oricui deținea o proprietate imobiliară scumpă în Letonia. Deoarece dreptul de ședere permitea automat călătorii fără viză în cadrul Uniunii Europene, mulți ruși bogați au profitat de oportunitatea de a cumpăra case de vacanță în Jūrmala, obținând astfel atât un loc pentru vacanțele de vară, cât și dreptul de a călători liber în Europa.

Această practică a stimulat un boom în construcții în Jūrmala, iar prețurile imobiliare au crescut vertiginos.

Parcul Național Gauja

Letonia

Shutterstock

Parcul Național Gauja este cel mai mare parc național din Letonia și se întinde pe o suprafață de aproximativ 917,45 km². A fost înființat în anul 1973 și este situat în regiunea Vidzeme, în nordul țării.

Parcul acoperă o zonă variată, inclusiv văi pitorești, păduri dese, stânci impresionante și aflorimente geologice unice. Acesta protejează și conservă atât aspectele naturale, cât și cele culturale și istorice ale regiunii.

De la drumeții pe marginea stâncilor abrupte la explorarea peșterilor antice, poți face de toate aici.

Peste jumătate din Letonia este acoperită de pădure, iar nordul Letoniei și mai ales Valea Gauja găzduiesc unele dintre cele mai impresionante scene arborescente ale țării. Parcul Național Gauja este cea mai veche zonă protejată a țării.

Înființat în 1973 cu scopul de a proteja peisajul natural, Parcul Național Gauja cuprinde suprafețe întinse de sălbăticie pădurească intactă, tulburată doar de curgerea letargică a râului Gauja și de stâncile vechi de nisip care îi flanchează malurile.

Pe lângă peisajele pitorești, parcursul oferă o gamă largă de activități interesante pe tot parcursul anului.

Drumețiile, ciclismul și campingul sunt cele mai populare activități, dar există și opțiuni pentru canotaj, rafting, explorarea peșterilor și chiar sărituri cu coarda, precum și numeroase monumente culturale și istorice de vizitat.

Castelul Turaida (Turaidas Pils), cunoscut și sub numele de „Grădina lui Dumnezeu” în limba livonă antică, se află la doar câteva minute nord de Sigulda.

 Este cel mai vizitat muzeu din Letonia, dar menține o atmosferă liniștită. Castelul din cărămidă roșie din secolul al XI-lea are o turnătură cilindrică în centru, înconjurată de o varietate de clădiri exterioare care au fost transformate în galerii și expoziții, inclusiv o biserică din lemn și o grădină cu sculpturi ale eroilor letoni.

Există, de asemenea, grădini amenajate, pajiști cu flori sălbatice și păduri, toate cu trasee umbroase pentru plimbare.

Letonia

Shutterstock

Cum sunt prețurile în Letonia

Vei cheltui aproximativ 113 euro pe zi în timpul vacanței tale în Letonia, acesta fiind prețul mediu zilnic bazat pe cheltuielile altor turiști. Aceștia au cheltuit, în medie, 34 de euro pe mâncare pe zi și de euro pe transport local, conform budgetyourtrip.

De asemenea, prețul mediu al hotelului în Letonia pentru un cuplu este de 103 euro. Așadar, o călătorie în Letonia pentru două persoane timp de o săptămână costă în medie 1.586 de euro.

Prețul mediu plătit pentru cazare în Letonia pentru o persoană este de 51 de euro. Pentru două persoane care împart o cameră de hotel dublă, prețul este cam de 103 euro.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

David Popovici și-a cumpărat un telefon „retro”. Ce marcă e și suma plătită
David Popovici și-a cumpărat un telefon "retro". Ce marcă e și suma plătită
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Toți șoferii care tranzitează podul trebuie să plătească această taxă. Tarifele de trecere sunt stabilite în lei și includ TVA, fiind achitate de către...

Turism

Aceasta se află la o altitudine cuprinsă între 360 și 380 de metri, într-o regiune plină de dealuri și coline acoperite de păduri de...

Turism

Pentru vacanța de Paște românii nu vor să cheltuiască foarte mult. Potrivit unui sondaj recent, când își caută cazare, două treimi dintre ei exclud...

Turism

Metrourile au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul anilor s-au dezvoltat în sisteme extrem de sofisticate și bine organizate....

Turism

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa...

Articole recomandate