Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Lacul cel mai instagramabil din România este la 2 ore de București. Cum ajungi la Lacul Scropoasa

Lacul cel mai instagramabil din Romania este la 2 ore

Lacul Scropoasa din România este o bijuterie naturală, faimoasă pe Instagram, situată la doar 2 ore de București. Iată cum poți ajunge la acest lac pitoresc, trecând prin cele mai frumoase trasee turistice care te vor încânta cu peisaje spectaculoase.

Pe lângă faptul că vei avea o mulțime de fotografii superbe de postat pe site-urile de socializare, te vei umple cu o energie pozitivă cum rar mai găsești.

Lacul Scropoasa din România – celebru pe Instagram

Lacul Scropoasa este o bijuterie ascunsă în inima Munților Bucegi, o destinație încântătoare pentru iubitorii de natură și aventură. Situat la o altitudine de 1197 de metri, lacul se întinde pe o lungime de 2,5 km și are o suprafață strălucitoare ca un smarald și un peisaj pitoresc care te va fermeca instantaneu. Cu o adâncime de aproximativ 10-15 metri și o cădere impresionantă de 304 de metri, Lacul Scropoasa nu încântă doar ochiul, ci și simțurile.

Cu toate acestea, Lacul Scropoasa, unul dintre principalele obiective turistice din județul Dâmbovița, nu este doar un lac obișnuit, ci un lac de baraj artificial construit în anul 1929. Scopul său principal este de a asigura regularizarea săptămânală a râului Ialomița. Cu un volum de apă de aproximativ 0,55 milioane de metri cubi, acest lac este o sursă importantă de energie hidroelectrică. În 1936, aici a fost construită prima hidrocentrală românească, la Dobrești, care, la acea vreme, a fost cea mai mare hidrocentrală din țară în ceea ce privește puterea instalată.

Cu câțiva ani în urmă, Lacul Scropoasa era una dintre cele mai populare destinații turistice din Munții Bucegi. Existau două unități de cazare în apropierea lacului, precum și locuri de camping atât pe malul lacului, cât și în împrejurimi. Cu toate acestea, în prezent, nu mai există posibilitatea de camping și nici de cazare în zonă. Cabana Scropoasa, care era foarte apreciată în trecut, este acum o ruină tristă.

padurea Hoia
Lacul cel mai instagramabil din Romania este la 2 ore
Lacul Scorpoasa

Shutterstock

Cum ajungi la Lacul Scropoasa

Pentru a ajunge la Lacul Scropoasa, trebuie să urmezi drumul național DN1 dinspre București și să virezi la stânga pe DN71 la intrarea în Sinaia. Apoi, după aproximativ 3-4 km, intri pe drumul județean DJ713 – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiu.

De la Cuibul Dorului, trebuie să faci stânga spre platoul Padina. Din Șaua Dichiu, după aproximativ 3 km, vei găsi o bifurcație cu un indicator către localitatea Moroeni. Drumul de dreapta duce către Cabana Zănoaga, însă pentru a ajunge la Lacul Scropoasa, trebuie să continui înainte către Moroeni pe DJ714. După aproximativ 4 kilometri, drumul devine dificil pentru mașini, dar se poate ajunge la destinație cu puțină răbdare și atenție, conform Thatmonday.ro.

Traseele turistice cele mai frumoase

Odată ajuns în zonă, vei descoperi că Lacul Scropoasa este înconjurat de numeroase obiective turistice și trasee de explorat.

Cheile Orzei

Cheile Orzei sunt un grup de chei situate în Munții Bucegi, în nord-vestul României. Acestea sunt faimoase pentru frumusețea lor naturală și pentru posibilitățile excelente de drumeții și escaladă. Caracterizate prin stânci înalte, formațiuni rocioase impresionante și cascade spectaculoase, Cheile Orzei oferă mai multe trasee marcate pentru drumeții, potrivite pentru toate nivelurile de abilitate.

Traseele sunt bine semnalizate și oferă puncte de belvedere care oferă vederi panoramice asupra peisajelor înconjurătoare. Aceste chei sunt, de asemenea, recunoscute pentru activitățile de escaladă, cu trasee adaptate pentru toate nivelurile de abilitate. Există ghizi profesioniști disponibili pentru a vă însoți și a vă oferi instrucțiuni și siguranță.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci este un lac situat în munții Bucegi și este una dintre principalele atracții turistice din zonă. Acest lac de acumulare, creat de un baraj hidroenergetic, acoperă o suprafață de aproximativ 800 de hectare.

Lacul Bolboci este un loc popular pentru iubitorii de natură. De la Lacul Scorpoasa poți ajunge aici parcurgând un traseu de 2 ore, de o dificultate scăzută.

Cascada 7 Izvoare

Cascada 7 Izvoare este situată în Munții Bucegi și este considerată una dintre cele mai frumoase atracții naturale din zonă. Această cascadă este formată din șapte surse diferite de apă care se reunesc pentru a crea o cascadă puternică. Apa cade de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, creând un spectacol impresionant.

Cascada este înconjurată de o pădure densă, iar sunetul apei căzute poate fi auzit de departe. Există un traseu de drumeție care duce la cascada și oferă priveliști frumoase asupra munților și pădurilor din jur. Traseul este considerat ușor până la moderat ca dificultate, potrivit pentru majoritatea drumeților.

Cascada este o destinație populară atât pentru turiști, cât și pentru localnici, care vin să se bucure de frumusețea ei și să facă poze. Există zone de picnic și bănci unde vizitatorii se pot odihni și se pot bucura de peisaj. De asemenea, este un loc bun pentru camping.

Cheile Zănoagei

Cheile Zănoagei sunt situate în Bucegi și sunt cunoscute pentru frumusețea lor naturală și oportunitățile de drumeții și alpinism pe care le oferă. Există mai multe trasee marcate care se potriveșc pentru drumeții de toate nivelurile de calificare.

Cheile sunt, de asemenea, populare pentru alpinism, oferind trasee pentru alpiniști de toate nivelurile de calificare. Există ghizi profesioniști disponibili să vă însoțească în aventura de alpinism și să vă ofere instrucțiuni și siguranță.

Accesul în chei se face doar pe jos, iar în zona există un loc de parcare gratuit unde vizitatorii își pot lăsa mașinile. Există, de asemenea, mai multe opțiuni de cazare în zonă, precum pensiuni sau campinguri, unde vizitatorii se pot caza și pot explora frumusețea naturală a cheilor, scrie Fuzzy.ro.

Mituri despre Lacul Scropoasa

Pe lângă peisajele uimitoare și traseele de explorat, Lacul Scropoasa și zona înconjurătoare au fost învăluite în povești și legende fascinante de-a lungul timpului.

De exemplu, se spune că tunelul care trece prin munte și face legătura cu Cheile Orzei a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca punct de trecere și adăpost. De asemenea, puțini știu că există două tunele în apropierea lacului, unul dintre ele găzduind mare parte din mecanismul barajului Scropoasa. Aceste detalii fascinante pot fi observate cu ușurință de cei care vizitează barajul și Lacul Scropoasa.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! Echipa pe care e gata s-o preia
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! Echipa pe care e gata s-o preia
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Articole recomandate