Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Zona spectaculoasă din România care atrage turiștii în fiecare iarnă. Activități pe care nu le găsești în altă parte

Zona spectaculoasa din Romania care atrage turistii in fiecare iarna.webp.webp


În fiecare iarnă ținutul înghețat al Harghitei își încântă vizitatorii cu activități pe care nu le găsesc în altă parte.  

Plimbarea cu sania trasă de câini husky este deja o emblemă a locului, dar turiștii sunt interesați și de atracțiile noi, cum ar fi instalațiile de bob sau pârtia de sanie.

Pentru că zona nu este la fel de aglomerată ca Valea Prahovei, vin și mulți schiori.

Pista de bob de la Băile Homorod a fost deschisă acum patru luni. Traseul de un kilometru șerpuiește printre brazi și toți turiștii sunt încântați de peisaj.

Tânăr: Am venit pentru priveliște, că e o priveliște foarte frumoasă”.

platforme de investiţii

În timpul săptămânii, o tură costă 25 de lei pentru adulți și 20 pentru copii. Din acest sezon s-a deschis și o pârtie dedicată săniușului, lângă cea de schi. Urcarea se face cu transportul pe cablu, astfel că turiștii nu depun niciun efort la deal.

Görgicze Sándor, managerul unui complex turistic:Acum sania e numărul unu. Toți clienții vin ca să meargă la pârtia de sanie”.

Bărbat:E mult mai comod așa, clar. E altceva”.

Sunt 11 pârtii în tot județul, iar pe șase dintre ele accesul se face cu același skipass. Costă 100 de lei pe zi. Sunt turiști care vin în Harghita ca să se dea cu o altfel de sanie, cea trasă de câini.

La Harghita Băi, în funcție de greutatea pasagerilor, o plimbare prin pădure în compania a zece câini fericiți să zburde prin zăpadă costă de la 100 – 250 de lei de persoană.

Monica Dinu, turistă:Mi-am dorit din tot sufletul și pentru asta am venit. Cățeii minunați, deci nu mai pot să mă despart”.

Parajdi Zoltán, proprietar câini:Este foarte căutată. Suntem limitați un pic la numărul de ture pe care putem să le facem, pentru că nu vrem să suprasolicităm câinii”.

La plimbare se poate merge și cu așa numitul „crocodil”, un vehicul pe șenile. Îi duce pe turiști până în vârf de munte. Costă 140 de lei de persoană, iar cine vrea și masă câmpenească mai dă 35 de lei.

Cât privește cazarea, oferta este variată. La un hotel de trei stele aflat la marginea pârtiei din Băile Homorod o cameră dublă costă 295 de lei pe noapte. Tariful include micul dejun, cina și accesul la SPA.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Cel mai cunoscut japonez din SUA le-a rupt inima fanelor

Cel mai cunoscut japonez din SUA le-a rupt inima fanelor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Turism

Cetatea medievală a Devei a fost construită pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu o altitudine de 378 de metri, cetatea păzește orașul Deva,...

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Turism

Peștera Scărișoara ascunde cel mai mare ghețar subteran din România. Numele vine de la comuna Scărișoară, aflată la 16 kilometri mai jos. Pe vremuri,...

Articole recomandate