Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Zelenski nu a aprobat încă planul contraofensivei ucrainene – Danilov

image 2022 04 14 25498658 0 alexei danilov secretarul consiliului securitate ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, nu a aprobat încă planul de contraofensivă împotriva Rusiei, conform declarațiilor consilierului său pentru securitate națională și apărare, Oleksiy Danilov.

În contextul situației tensionate din estul Ucrainei, unde armata rusă sprijină separatiștii proruși, oficialii ucraineni au discutat în ultimele săptămâni despre un plan de acțiune care să permită forțelor ucrainene să preia controlul asupra teritoriilor pierdute.

Cu toate acestea, în ciuda presiunilor din partea unor membri ai guvernului și a opiniei publice, președintele Zelenski a decis să amâne decizia privind aprobarea planului de contraofensivă.

Potrivit lui Danilov, președintele caută o soluție diplomatică la conflictul cu Rusia și ar vrea să evite declanșarea unei acțiuni militare care ar putea agrava situația.

Cu toate acestea, mulți analiști avertizează că timpul trece, iar o eventuală acțiune militară este inevitabilă dacă Ucraina vrea să își recupereze teritoriile pierdute.

De asemenea, întârzierea aprobării planului poate afecta moralul trupelor ucrainene și poate crea un precedent pentru o eventuală atitudine de pasivitate în fața agresiunii rusești.

În acest context, aprobarea planului de contraofensivă ar fi o măsură importantă pentru consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei și pentru creșterea încrederii în propriile forțe.

Cu toate acestea, președintele Zelenski ar trebui să ia în considerare toate opțiunile și să găsească soluții care să îi permită Ucrainei să-și protejeze suveranitatea și integritatea teritorială fără a recurge la acțiuni militare care ar putea amenința stabilitatea regională.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

CFR Cluj a anunţat, vineri, că veteranii echipei clujene, Mario Camora şi Ciprian Deac, rămân în Gruia pentru cel puţin însă un sezon. “Au...

Sport

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernández, a anunţat, sâmbătă, că va părăsi clubul la 30 iunie. Tehnicianul a făcut anunţul în conferinţa de presă...

Sport

Elena Zaharia şi Darius Movileanu au format perechea de dublu mixt medaliată cu argint, sâmbătă, la Campionatul European U21 de tenis de masă, informează...

Muzica

Regele Manelelor a oferit o serie de declarații în exclusivitate pentru Xtra Night Show, în care a vorbit și despre recentele evenimente în care...