Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Weekend la Budapesta – Ce locatii poti vizita in acest oras impresionant

Budapesta este punctul de rascruce dintre Est si Vest, acest lucru facandu-l cu siguranta unul dintre cele mai interesante si atragatoare orase din lume.

budapesta

Budapesta, capitala Ungariei este o metropola vibranta si plina de istorie. Dunarea strabate centrul orasului, impartind-ul in doua. Buda – zona predominant rezidentiala este deluroasa, iar Pesta – centrul de afaceri si comercial administrativ al orasului, este plata.

Exista cel putin trei locuri obligatorii pe care trebuie sa le vizitezi in timpul calatoriei tale la Budapesta.

Cartierul Cetatii

Cartierul Cetatii este alcatuit din doua zone principale. Zona regala cu Palatul Regal – Castelul Buda si zona civila cu Biserica Mátyás, Bastionul Pescarilor si casele sale impresionante in stil baroc.

Castelul Buda a fost sediul regilor maghiari de secole, asa ca merita cu siguranta sa fie pe o lista cu cele mai bune locuri de vizitat in Budapesta. Nu va asteptati la un interior placat cu aur, peretii sunt varuiti in alb insa acolo veti gasi doua muzee (Muzeul de Istorie din Budapesta si Galeria Nationala a Ungariei) si cea mai mare biblioteca din Ungaria (Biblioteca Nationala Széchényi).

Cea mai proeminenta cladire a partii civile din Cartierul Cetatii este Biserica Mátyás. Biserica are 700 de ani, dar a fost reconstruita de mai multe ori. Corul si Orchestra bisericii participa in mod regulat la slujbele mari.

Aproape fiecare carte postala din Budapesta imortalizeaza o parte a Bastionul Pescarilor, iar vizitarea lui este probabil unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Budapesta.

Piata Eroilor si Parcul Orasului

Unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Budapesta dupa-amiaza este sa vizitati Piata Eroilor. Aceasta piata prezinta istoria Ungariei. Acolo veti gasi statui ale celor mai importanti regi si eroi maghiari.

Parcul Orasului este situat chiar in spatele Pietei Eroilor si este unul din cele mai mari spatii verzi din Budapesta. Are o suprafata de aproximativ 10.000 de metrii patrati, este deosebit de vizitat de turisti si este considerat plamanul Budapestei.

Cartierul Evreiesc si Bulevardul Andrassy

Intregul Bulevard Andrassy si o parte a Cartierului Evreiesc sunt sit-uri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce le face automat unele dintre cele mai bune locuri de vizitat din Budapesta. In cartier exista trei mari sinagogi, adevarate pietre de temelie geografice dar si spirituale ale cartierului.

Cladiri in stil Art Nouveau si neoclasic tarziu, arcade lungi si curti romantice asta pot gasi aici pasionatii de arhitectura si frumos. Zona mai este renumita si pentru pub-urile ei cu atmosfera placuta unde mixeaza unii dintre cei mai renumiti DJ din Ungaria, asa ca vizitarea ei seara inseamna distractie.

Sigur ca mai sunt de spus extraordinar de multe lucruri despre acest oras impresionant, insa vom reveni cu un articol amanuntit in editiile viitoare.

In cazul in care doriti sa calatoriti la Budapesta si sunteti un grup mai mare de persoane inchiriati un microbuz din Timisoara. Sunteti un grup numeros de persoane, din Timisoara sau localitatile apropiate si doriti realizarea unui Tur al orasului Budapesta? Inchiriati un autocar cu sofer! Detalii aici: Inchiriere Autocar Timisoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate