Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Vremea caldă a adus mulți turiști pe litoralul românesc. „Am învoit copiii ca să ne bucurăm de vremea frumoasă”

Vremea calda a adus multi turisti pe litoralul romanesc „Am

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la mare.

În Mamaia au fost turiști care au făcut plajă, iar unii și baie, deși apa mării este încă rece. Pe litoral au apărut primele șezlonguri și s-au deschis și câteva terase.

Cei care au ajuns la mare au avut bucăți întinse de plajă, cu nisip cald, doar pentru ei. În Mamaia au fost 20 de grade dar, mai la nord, la Gura Portiței s-au înregistrat 25 de grade.

Bărbat: „Profităm de vremea asta frumoasă”.

Reporter: „Ați încercat apa?
Bărbat: Da, da. Este super.”

tatal robertei
Vremea calda a adus multi turisti pe litoralul romanesc „Am

Temperatura apei mării a fost în creștere în ultimele zile, anunță cei care fac măsurători. A ajuns la 15 grade Celsius.

Femeie: „Am învoit copiii ca să ne bucurăm de vremea frumoasă”.

În weekend, la mare, sunt așteptați mii de români. Pentru că vor avea clienți, unii dintre cei care au în administrare plajele au început să așeze șezlongurile. Deocamdată, nu percep taxă de închiriere.

Au început să se deschidă și teresale.

Femeie: „Am ieșit la un frappe pe plajă, să profit de vremea asta caldă. Văd că oamenii deja au ieșit la plajă, parcă n-aș avea așa curaj, dar oricum este păcat să nu profităm de soarele ăsta.”

Oferta de cazare pentru acest weekend este încă redusă. Gășiți o cameră într-un hotel de trei stele cu 200 de lei și una într-un hotel de 5 stele, la un preț dublu.

Cele mai multe hoteluri de la mare se vor deschide pe 26 de aprilie. În multe încă se fac lucrări de amenajare.

Florentina Focșăneanu, reprezentantul unui hotel: „Avem aproape terminat un corp, acolo deja spălăm mocheta, iar pe corpul celălalt acum am început curățenia generală. Plaja s-a amenajat în proporție de 60%.”

Cei de la Apele Române au strâns gunoaiele de pe plajă și acum fac lucrări de afânare a nisipului. Se mărnunțesc și scoicile acolo unde s-a extins plaja. Pe 15 aprilie, plajele trebuie predate celor care le-au concesionat.

Plaja a fost în mare parte reparată, însă mai există și porțiuni unde malul este încă surpat.

Cu toate acestea, față de acum trei săptămâni, de pildă, când vorbeam despre terase înalte de mai bine de un metru, acum nisipul este mai nivelat, iar trecerea spre mare mai lină.

Pe litoral, vremea se va menține călduroasă până la mijlocul săptămânii viitoare, spun meteorologii.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

NEWS ALERT S-a aflat la ce echipă se transferă Florinel Coman! Salariu fabulos
NEWS ALERT S-a aflat la ce echipă se transferă Florinel Coman! Salariu fabulos
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Turism

A fost o zi de vară cu adevărat pe litoral, cu o briză plăcută. Dintre cei care au mers la plajă au fost destui...

Articole recomandate