Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Vladimir Putin se declară surprins de manifestările anti-ruseşti din Georgia: 'Au înnebunit'

media 164831162913210500

Vladimir Putin se declară surprins de manifestările anti-ruseşti din Georgia: ‘Au înnebunit’

Recent, au avut loc demonstraţii masive în Georgia, iar mulţi protestatari au scandat împotriva Rusiei şi a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Însă, acest lucru se pare că a surprins chiar pe liderul rus, care a declarat că georgienii „au înnebunit”.

Într-o conferinţă de presă, Putin a fost întrebat despre aceste manifestări şi a răspuns: „Georgienii? Au înnebunit cu toţii?”. În plus, liderul rus a susţinut că Rusia are interese economice în Georgia şi că protestele sunt „descurajante”.

Aceşti protestatari au ieşit pe străzi după ce un parlamentar străin, Sergey Gavrilov, a prezidat o şedinţă a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei în parlamentul georgian. Acesta nu numai că era de naţionalitate rusă, ci şi îşi exprimase susţinerea faţă de separatiştii din regiunile Abhazia şi Osetia de Sud, care sunt sprijiniţi de Rusia.

Mulţi georgieni au fost indignaţi de prezenţa lui Gavrilov şi de lipsa reacţiei din partea autorităţilor. Aceştia l-au considerat o provocare şi o insultă la adresa suveranităţii naţionale a ţării lor.

În plus, mulţi georgieni consideră că relaţiile dintre Georgia şi Rusia sunt încă tensionate din cauza războiului din 2008, când Rusia a invadat Georgia şi a declarat independenţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud.

În ciuda faptului că Putin a declarat că este surprins de manifestările anti-ruseşti din Georgia, acestea nu sunt neobişnuite. În ultimii ani, tensiunile dintre cele două naţiuni au rămas ridicate şi aceste sentimente se regăsesc şi printre cetăţenii georgieni.

În concluzie, gestul făcut de Putin de a declara că georgienii „au înnebunit” poate părea ironic, însă tensiunile dintre cele două naţiuni rămân palpabile şi necesită eforturi continue pentru soluţionarea lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Conducătorul de joc sloven al echipei Dallas Mavericks, Luka Doncic, a marcat 73 de puncte în victoria, scor 148-143, în faţa formaţiei Atlanta Hawks,...

Sport

Vince McMahon, patronul emblematic al wrestlingului american în calitate de preşedinte al holdingului care supervizează atât WWE (World Wrestling Entertainment), cât şi (UFC Ultimate...

Sport

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, favorită 2, a câştigat Australian Open, primul grand slam al anului, pentru a doua oară consecutiv. CITEȘTE ȘI...

Sport

Arina Sabalenka a afirmat, sâmbătă, după ce s-a impus la primul grand slam al anului, că nu şi-a imaginat că va reuşi să câştige...