Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bizar

Vladimir Putin ar fi cerut Ministerului Apărării să pregătească un plan pentru o ofensivă pe scară largă în Ucraina

62319953


Premierul britanic i-a transmis președintelui Ucrainei că face eforturi ca echipamentele militare furnizate să ajungă pe front cât mai repede.

Echipajele ucrainene se pregătesc deja să lupte pe tancurile britanice „Chalanger”. Iar Washingtonul a anunțat că trimite rachete pentru sistemul de artilerie HIMARS, care au o rază de acțiune dublă față de ce primit Ucraina până acum.

În replică față de livrările de armament avansat, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a răspuns amenințător: „Toată Ucraina care rămâne sub conducerea regimului de la Kiev va arde”.

„Trupele ucrainene învață rapid să controleze tancurile britanice” – a transmis ministerul apărării de la Londra, care a postat aceste imagini de la antrenamentele echipajelor ucrainene care vor lupta pe tancurile Chalenger 2.

14 dintre cele mai moderne tancuri britanice ar putea fi aruncate în luptă pe frontul din Ucraina luna viitoare.

Volodomir Zelenski: ”Rusia încearcă să schimbe situația de pe front în favoarea sa. Pentru a preveni acest lucru, cheia pentru noi este extinderea aprovizionării cu arme de la partenerii noștri. Cu cât avem mai multe arme cu rază lungă de acțiune, cu atât artileria noastră este mai bine dotată, cu cât mai repede vor opera tancurile occidentale pe câmpul de luptă, cu atât apărarea noastră aeriană va fi mai puternică, cu atât agresiunea Rusiei se va termina mai repede”.

Încă un pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 2,2 miliarde de dolari, anunțat de la Washington, include și un nou tip de rachetă inteligentă, care poate dubla raza de acțiune a sistemelor de arilerie HIMARS.

Așanumita „bombă de diametru mic lansată de la sol”, poate ataca cu mare precizie ținte aflate la peste 150 de kilometri. Ceea ce înseamnă că ar putea fi lovite chiar ținte din Crimeea anexată încă din 2014.

Întrebat într-un interviu dacă folosirea armelor cu rază mult mai lungă de acțiune ar putea determina Moscova să negocieze cu Kievul, Dmitri Medvedev a răspuns amenințător. „Din contră, toată Ucraina care va rămâne sub conducerea Kievului – va arde!”

Potrivit unor surse militare de la Moscova, citate de presă, Vladimir Putin ar fi cerut Ministerului Apărării să pregătească un plan pentru o ofensivă pe scară largă în Ucraina, inclusiv o nouă încercare de a cuceri Kievul. Asta deși comandanții militari consideră că o ofensivă de asemenea proporții nu ar putea decât să eșueze. Din cauza lipsei de echipamente și muniție și a incapacității comandamentului superior de a evalua situația reală de pe front.

Ucrainenii vor lupta „atât timp cât vor putea” pentru a păstra „fortăreața” Bahmut” – s-a angajat președintele Zelenski.

Michael Clarke, analist militar, Sky News: ”Rușii sunt în partea de nord și în partea de sud a orașului (Bahmut) și încearcă să-i încercuiască. Nu vor încerca să avanseze spre centru, pentru că ucrainenii rezistă în centrul orașului. E greu să ataci în centru, casă cu casă. Dar apărătorii ucraineni trebuie să decidă, la un moment dat: putem să evităm să fim încercuiți, sau trebuie să ne retragem”.

Pe de altă parte, 116 ucraineni au fost eliberați, în cadrul unui nou schimb de prizonieri – a anunțat principalul consilier al președintelui Zelenski. Printre aceștia, soldați care au luptat la Mariupol, în lunile de asediu, care au tranfsformat în ruine acest oraș port din sud. Dar și luptători de gherilă capturați în regiunea Herson, și lunetiști luați prizonieri în cursul bătăliei pentru Bahmut. La rândul său, Moscova a anunțat eliberarea a 63 de prizonieri din trupele ruse.

Tot ca parte a acestui schimb de prizonieri, au fost recuperate trupurile a doi voluntari britanici, uciși luna trecută, în estul Ucrainei. Încercau să ajute o femei în vârstă, când mașina lor a fost lovită de un proiectil, la Soledar, orașul minelor de sare din apropiere de Bahmut.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Bizar

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 12 mai 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

iLikeIT. Emisiunea integrală din 4 mai 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

iLikeIT. Emisiunea integrală din 27 aprilie 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

Românii divorțează, nu se mai căsătoresc și preferă un nou tip de relație. ”E mai la modă” Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general:...

Bizar

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 31 martie 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole recomandate