Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Vești bune pentru românii care merg în Grecia. Aplicația oficială care le va simplifica vacanța

Vesti bune pentru romanii care merg in Grecia Aplicatia oficiala

Vești bune pentru cei care vor merge în vacanță în Grecia. Autoritățile elene lansează o aplicație pentru turiști, bazată pe inteligența artificială, inclusiv în limba română.  

Cei interesați găsesc informații despre locurile pe care le pot vizita, dar și despre spitale, ambasade sau posturi de poliție, în cazul unor urgențe. Asistentul digital de călătorie va fi disponibil din 10 iunie.

După data de 10 iunie, când va fi lansată aplicația „mAiGreece”, odată ce intrați în Grecia o să primiți un mesaj pe telefon cu un link de unde o puteți descărca.

Turiștii vor putea interacționa cu „mAiGreece” într-un mod similar cu ChatGPT, trimițând întrebările în limba lor, fie în scris, fie verbal.

Autoritățile elene spun că aplicația oferă răspunsuri clare despre cum puteți acționa în cazul unui furt, dacă vă pierdeți documentele, ori aveți o problemă de sănătate.

aeroport
Vesti bune pentru romanii care merg in Grecia Aplicatia oficiala

Georgios Stafylakis, directorul biroului de turism din Grecia: „Are și un buton pe care când îl apeși apelează direct numărul european de urgență 112 și trimite și locația GPS în același timp, ceea ce e foarte util în situații de criză”.

Sistemul va funcționa ca un asistent personal de călătorie, astfel încât vacanțele să fie cât mai frumoase.

Raluca Mureșan, specialist în turism: „Nu toată lumea vorbește engleză și atunci când călătoresc e bine de știut că există un serviciu pe care îl pot accesa și pot lua legătura în situații de urgență cu spitale sau cu autorități. Mie mi se pare o idee bună care ar trebui copiată în absolut toate țările care primesc turiști străini”.

Lansată de Ministerul Turismului de la Atena, aplicația a adunat la un loc și informații despre locurile care pot fi vizitate, plajele cu steag albastru, tavernele sau muzeele din Grecia.

Melisa și Marius călătoresc foarte des, iar acum se află în Halkidiki. Spun că este important ca într-o destinație nouă să avem toate informațiile la un loc.

Melisa și Marius Ilie:Aș folosi aplicația pentru informații turistice, recomandări, dar mai ales pentru asistență în caz de urgență. Chiar e util să găsești informații în cel mai scurt timp, în special pentru că sunt verificate de autorități. E un exemplu bun de urmat și pentru alte țări”.

Aplicația este gratuită și va fi disponibilă în 31 de limbi, inclusiv în română. Autoritățile elene o lansează și în contextul în care, în acest an se așteaptă la un număr record de vizitatori. Anul trecut, în Grecia, au ajuns aproape 33 de milioane de turiști.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

NEWS ALERT Jose Mourinho vrea să transfere un român la Fenerbahce!
NEWS ALERT Jose Mourinho vrea să transfere un român la Fenerbahce!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv.   Plecările transportatorului...

Turism

Scoția este secțiunea nordică a Regatului Unit. Acoperă o suprafață de puțin peste 48.2803 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 1/3 din întreaga masă terestră...

Turism

În ultimii ani autoritățile italiene au făcut tot posibilul să repopuleze unele orașe aflate în declin demografic.   În timp ce unele orașe s-au...

Turism

Stațiunile montane se transformă, în încercarea de a rămâne atractive. Schiul nu mai este suficient în condițiile unor ierni calde și lipsite de zăpadă,...

Turism

Călătoriile cu mașina în diferite țări pot fi experiențe minunate, însă și riscante, fiindcă aceste mijloace de transport sunt implicate foarte des în accidente...

Articole recomandate