Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Valuri uriașe pe litoral, din cauza vântului puternic. Salvamarii au scos din apă zeci de persoane în pericol de înec

62364165


A doua zi de vânt puternic pe litoral a adus valuri uriașe la țărm! Steagul roșu care avertizează că marea este periculoasă și oamenii nu au voie să intre în apă a rămas arborat în stațiunile din sud.

Și, cu toate că au fost turiști care s-au ținut departe de apă și de curenții puternici, unii nu s-au abținut. În cele două zile de weekend, salvamarii din sud au salvat din valuri 54 de persoane.

În Costinești, salvamarii au stat de pază pe mal și au încercat să îi țină pe turiști departe de marea furioasă. Steagul roșu a rămas arborat de sâmbătă.

Turist: „Am intrat un pic, dar nu mi-au dat voie salvatorii.”

Reporter: Nu vă e teamă de valurile acestea mari?

cod ploaie

Turist: „Mie nu-mi e teamă, pentru copii e mai periculos.”

Vântul suflă cu peste 60 de km/h și valurile depășesc doi metri. Salvamarii îi fluieră în continuu pe turiști, iar aceștia nu au voie sa intre în apă deloc.

Totuși, au fost destui turiști care s-au strecurat în apă și mai departe de mal.

Nicu Serafim, șef Salvamari Costinești: „E cald afară, oamenii sunt neînțelegători, unii dintre ei, dar cât mai reușim îi mai ținem. Sunt curenți extraordinar de puternici, este furtună de hulă de fund.”
 
Și în Eforie au fost turiști care au testat valurile, cu orice risc.

În Eforie Nord marea furioasă a ajuns până la primul rând de șezlonguri, astfel că paturile au fost ridicate, iar turiștii nu mai au unde să își aseze prosoapele și cearșafurile.

Fluierele salvamarilor s-au auzit de peste tot. Au patrulat pe mal, cu ATV-urile, dar și cu ski-jeturile.

Turist: „Agitația asta îți dă așa un spirit de vacanță.”

Reporter: Ați făcut baie azi?

Turist: „Până la jumătate.”

Turist: „Cam agitată, sincer.”

Reporter: Ați mai văzut-o așa până acum?

Turist: „Nu.”

Reporter: Ați făcut azi baie?

Turist: „Nu, doar de la mal.”
 
Gelu Vătămănescu, șef Salvamari Eforie: „Ziua de astăzi a început în forță de dimineață, am avut o intervenție mica de dimineață. Unii înțeleg, unii nu, majoritatea nu, noi suntem foarte vigilenți.”
 
Peste 120.000 de turiști au fost pe litoral in acest weekend, spun hotelierii. Avertizarea cod galben emisă de meteorologi este în vigoarea până la ora 20.00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Turism

Peștera Scărișoara ascunde cel mai mare ghețar subteran din România. Numele vine de la comuna Scărișoară, aflată la 16 kilometri mai jos. Pe vremuri,...

Turism

Dacă sunteți deja cu gândul la vacanță, aflați că grecii au pregătit noi reguli pentru acest sezon estival.   Doar 30% din suprafața fiecărei...

Turism

Utilizatorul www.stirileprotv.ro, Cezar Comorasu, ne-a trimis un nou articol cu sfaturi de calatorie. De data aceasta, ne vorbesde despre Londra. Informatiile si imaginile ii...

Turism

Scena gastronomică din București evoluează într-un ritm amețitor, bucătarii din restaurantele și bistrourile orașului completând rețetele tradiționale cu noi feluri de mâncare care îți...

Articole recomandate