Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Vacanța la munte în Bulgaria, mult mai ieftină decât în România. Cât plătești pentru cazare și ski pass în țara vecină

62325847


Stațiunile montane din Bulgaria sunt pline de turiști în această perioadă, iar ministrul Turismului de acolo a spus că aproape nu mai există locuri disponibile.

Stațiunile montane din Bulgaria sunt pline de turiști în această perioadă, iar ministrul Turismului de acolo a spus că aproape nu mai există locuri disponibile.

Sunt şi foarte mulţi români care aleg țara vecină pentru calitatea pârtiilor, dar și pentru prețurile mai mici, inclusiv la cazare și mâncare.

Foarte mulți români, alături de germani sau englezi, aleg ca destinație de schi Bulgaria în această perioadă. Ștefania este unul dintre ei.

Ștefania, turistă: „Este foarte frumos, atmosferă plăcuta, foarte multă lume. Mulți români de-ai noștri, condițiile per total sunt ok, atât la nivel de cazare cât și ca pârtii.”

Trei stațiuni din țara vecină sunt cele mai vizitate de ai noștri: Bansko, Borovets și Pamporovo. În Bansko, pârtiile au în total 70 de kilometri, iar în Borovets ajung la 58 de kilometri. În plus, cazarea este mai ieftină decât la noi.

Diana Flintoacă, administrator agenție de turism: „Pentru patru nopți în Bansko, poți să găsești cu 160 de euro la un hotel de trei stele, fără mese incluse, iar în Borovets un hotel de cinci stele cu spa, ar veni undeva la 1.350 de euro. În România din ce m-am uitat, găsești undeva la 180-200 de euro la pensiuni și ajunge până la 5.600 de euro la un hotel cu spa de foarte bună calitate.”

Și ski pass-urile sunt mai ieftine ca în România. În medie, acestea costă 85 de leva, adică puțin peste 40 de euro pe zi, iar preţurile scad dacă sunt cumpărate pentru mai multe zile. La Sinaia, de exemplu, un ski pass costă 210 lei pe zi, în timpul săptămânii, și 230 în weekend. În Bulgaria se organizează și tabere de ski care ajung la 3.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Cetatea Oradea este una dintre puținele cetăți din România care sunt încă folosite în prezent. Legenda spune că această cetate era de neînvins datorită...

Turism

Vacanțele sunt tot mai aproape, dar locurile vânate de turiști sunt din ce în ce mai aglomerate. Din această cauză, autoritățile locale încearcă să...

Turism

Grupurile de turiști străini care vizitează Centrul Istoric al Bucureștiului poposesc deseori în fața clădirii CEC de pe Calea Victoriei, unul dintre cele mai...

Turism

O vacanță nu trebuie să îți destabilizeze complet bugetul, iar aceste destinații pot fi foarte ieftine, mai ales dacă găsești opțiuni de cazare care...

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Articole recomandate