Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Vacanța de 1 mai. În ce stațiuni de la munte mai sunt libere locuri de cazare

61900955


Dacă nu v-ați hotărât încotro să mergeți în vacanța de 1 mai, vă spunem că în stațiunile de la munte încă mai sunt locuri de cazare, iar ofertele hotelierilor sunt tentante. 

În afară de clasicele grătare cu bunătăți la proțap, puteți face excursii în natură cu sau fără ghid, iar pentru copii sunt programe interactive cu animatori.

Prețurile pornesc de la 200 de lei pe zi și pot ajunge până la 600 de lei în hoteluri de 4 stele.

Pentru 1 mai, Poiana Brașov e rezervată în proporție de 60 la sută. Mai sunt, așadar, locuri. Dacă alegeți să rămâneți 3 nopți, prețul de cazare pe noapte scade. Hotelierii vă garantează că nu vă veți plictisi, chiar dacă vremea va fi capricioasă.

Bianca Socol, reprezentant hotel: „Costă 45 de euro locul în cameră dublă, cu mic dejun inclus și acces piscină semi-olimpică, la locurile de joacă pentru copii, vânătoare de comori”.

alimente

Aflat chiar sub Tâmpa, la marginea pădurii, un hotel oferă o frumoasă panoramă asupra Brașovului. Din gradină, turiștii au acces direct către potecile care îi duc spre pajiști înverzite unde zgomotul orașului este acoperit de ciripitul păsărilor.

Elena Ciurilă, managerul hotelului: „De 1 mai sperăm să mai apară flori și avem în plan să ne aducem musafirii aici pentru un tur. Pot ajunge până sus pe vîrful Tâmpa sau în centru sau chiar spre Poiana Brașov pe traseele marcate.”

Un tur cu ghidul pe potecile din jurul Brașovului costă între 100 și 500 de lei, în funcție de traseul ales și durata drumeției.

Dacă veniți cu mai mulți prieteni, pe Valea Prahovei se pot închiria apartamente în regim hotelier. Aici, turiștii au libertatea de a-și stabili singuri programul de activități și meniul, în funcție de preferințe. În Sinaia sunt prețuri începând de la 500 de lei pe noapte.

Dragoș Matei, manager: „Preferă să își gătească să facă un grătar.”

Cei care și-a dori să schieze de 1 mai trebuie să știe că doar în Valea Dorului mai este zăpada suficientă. Pe Masivul Postăvaru, în Poiana Brașov, acesta a fost ultimul weekend pe schiuri.

Pentru sejurul de 1 mai va fi încă răcoare la munte, cu temperaturi de 1- 2 grade Celsius pe timpul nopții, astfel că e nevoie de haine groase și încălțări adecvate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Peste 170.000 de turiști americani au vizitat România anul trecut, iar printre destinațiile preferate au fost Sibiu, Sighișoara, Maramureș și Delta Dunării.   Peste...

Turism

Românii și-au rafinat gusturile în materie de vacanțe. Caută hoteluri așa cum au văzut în străinătate, iar investitorii în turism trebuie să-i asculte, dacă...

Turism

De frica zborurilor anulate, dar și a costurilor ridicate, din ce în ce mai mulți oameni au început să-și organizeze vacanța cu autocarul. Primii...

Turism

În Deltă, turismul agresiv pune în pericol viețile multor pasări, și-așa pe cale de dispariție. Tocmai de aceea, cercetătorii Rezervației Biosferei anunță că vor...

Turism

Am trecut de jumătatea lunii august, și așa cum se întâmplă de obicei spre finalul sezonului pe litoral, cei cu afaceri acolo încep să...

Articole recomandate