Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Ursula von der Leyen, reacție după vizita sa la Kiev: discuții detaliate despre aderarea Ucrainei la UE

media 165440667872191600

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a efectuat o vizită oficială la Kiev, unde a discutat cu liderii ucraineni despre posibilitatea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Această vizită a fost un prilej important pentru a consolida relațiile dintre UE și Ucraina, într-un moment în care țara se confruntă cu diverse probleme politice și economice.

În timpul întâlnirii sale cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, von der Leyen a subliniat faptul că Ucraina ar trebui să continue să implementeze reforme, pentru a-și consolida instituțiile și a-și îmbunătăți economia. Ea a declarat că UE va fi întotdeauna alături de Ucraina în acest efort și va sprijini țara în procesul său de integrare europeană.

Printre subiectele abordate în timpul întâlnirilor au fost problema reformei judiciare în Ucraina și lupta împotriva corupției. În acest sens, von der Leyen a reafirmat importanța continuării eforturilor în vederea reformelor și a subliniat faptul că UE va continua să sprijine aceste reforme prin intermediul asistenței financiare și a susținerii politice.

De asemenea, s-a discutat și despre securitatea și stabilitatea în regiunea Mării Negre, subiect deosebit de important având în vedere tensiunile politice din zonă. Președintele Comisiei Europene a pledat pentru securitatea și stabilitatea în această regiune, subliniind importanța cooperării între Ucraina și UE pentru a sprijini acest obiectiv.

În ultimii ani, Ucraina și-a arătat interesul pentru aderarea la UE. Acesta ar fi un pas important pentru Ucraina și ar deschide noi oportunități pentru economia țării. Cu toate acestea, UE a subliniat faptul că reformele politice și economice trebuie să continue și să fie îmbunătățite pentru a putea adera la UE.

În final, vizita președintelui Comisiei Europene la Kiev a fost un semnal important al sprijinului UE pentru Ucraina și pentru procesul său de integrare europeană. De asemenea, a evidențiat nevoia de a continua reformele politice și economice în țară și importanța cooperării între UE și Ucraina pentru a asigura securitatea și stabilitatea în zonă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Udinese va disputa un meci fără spectatori, după ce sâmbătă au fost proferate injurii rasiste la adresa portarului francez al echipei AC Milan, Mike...

Sport

Actorul Darko Peric, cunoscut pentru rolul „Helsinki” din celebrul serial „La Casa de Papel”, în care participă la jaful secolului la Monetăria Naţională, a...

Sport

Portarul echipei Japoniei, Zion Suzuki, victima unor insulte rasiste pe reţelele de socializare după înfrângerea cu 2-1 în faţa Irakului în Cupa Asiei din...

Sport

Noul portar al FC Rapid, Marian Aioani, a declarat, pentru pagina de Facebook a grupării giuleştene, că a simtit că un transfer în Giuleşti...