Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Unul dintre cele mai mari evenimente din Romania

Sunt multe lucruri tari in Romania care nu se stiu. Primul este Dirt On Fire, evenimentul are loc in Judetul Harghita la Miercurea Ciuc si a ajuns la a V-a editie, anul acesta s-a desfasurat in perioada 30 Iulie – 2 August.

Este cea mai mare competitie de Mountain Bike si BMX din Romania. Este locul unde se intalnesc cei mai multi rideri din tara dar si din afara.

Am avut ocazia de al intalni pe Kinda Geza -organizatorul Dirt on Fire, care a participat la Cupa Mondiala si a avut doar doua secunde diferenta de a se clasifica la Olimpiada de la Sochi. In Romania Geza este cunoscut ca cel mai bine cotat snowboarder.

La acest eveniment au participat rideri din Ungaria, Venezuela, Spania, Cehia, Germania, Franta, Norvegia si nu in ultimul rand Romania. Concurentii s-au luptat pentru un premiu in valoare de 3000 de euro. La ce-a de a V-a editie a fost pregatit un run-in lung de 10 metri si un starter de 7 metri care au ajutat concurentii sa prinda viteza necesara pentru a face un salt de 8 metri inaltime.

Evenimentul este foarte cunoscut in intreaga lume si face parte din FMB World Tour. Comunitatea de biking din tara a ales un oras cu cei mai multi rideri si pasionati de BMX si anume Miercurea Ciuc. Competitia Dirt on Fire incepand din 2015 este inclusa in circuitul international al competitiilor de FMB World Tour si Freeride Mountain Bike.

Dirt on Fire demonstreaza ca un sport poate depasi barierele sportului, influentand o generatie, creand o moda si un stil de viata alternativ, bazat pe alte valori decat cele cunoscute noua.

 

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole asemanatoare

Sport

Acest sport ajuta la eliminarea celulitei si imbuntatirea functiilor cardiovasculare.

Sport

Te intrebi de ce arata vedetele atat de bine chiar si dupa o nastere? Ei bine, afla ca ele au un stil de viata...

Sport

Sportul te ajuta sa-ti mentii organismul si silueta tanara si plina de viata.

Sport

Spinning-ul este o forma de exercitiu cardio care implica pedalarea pe bicicleta in ritmul muzicii.

Sport

Pe langa puterea fizica sportita, muschii sanatosi si antrenati au si alte avantaje.

Articole recomandate

Istorie

Demiterea și arestarea generalului Ion Antonescu la 23 august 1944 este numită astăzi Lovitura de stat de la 23 august 1944. Generalul Constantin Sănătescu...

Casa si Gradina

Vi s-a intamplat probabil sa ajungeti in situatia in care aveti de cumparat o lenjerie de pat noua si nu stiti exact ce sa...

Turism

Prinţul Charles promovează turismul românesc versiunea Marea Britanie: „Sunt descendentul lui Vlad Ţepeş” – „spune primul moştenitor la tronul britanic, în filmul de promovare...

Istorie

Anul 1989 reprezintă anul adâncirii crizei regimurilor comuniste din Europa, situație care va duce la caderea regimului comunist de pe întregul continent. Prima țară...