Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Ungaria avertizează din nou cu privire la problema maghiarilor din Transcarpatia: „De neconceput ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene”

image 2023 05 19 26277425 0 consiliul local din berehove oras din regiunea ucraineana transcarpatia

Ungaria a avertizat din nou cu privire la problema maghiarilor din Transcarpatia, un teritoriu din vestul Ucrainei cu o mare minoritate maghiară.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că este „de neconceput” ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene din cauza politicii sale față de maghiarii din Transcarpatia. În opinia sa, Ucraina încalcă drepturile minorităților și nu a făcut destul pentru a proteja identitatea culturală și lingvistică a maghiarilor din regiune.

Această avertizare vine după ce Ucraina a adoptat o lege care restricționează dreptul minorităților de a folosi limba lor maternă în școli și în alte instituții publice. Această lege a fost criticată de Ungaria și de alte țări europene.

În plus, există rapoarte că autoritățile ucrainene au închis școlile maghiare în regiunea Transcarpatia sau au desemnat profesori ucraineni pentru a preda în școlile maghiare.

Aceste acțiuni au stârnit proteste în rândul comunității maghiare din Transcarpatia și au dus la o deteriorare a relațiilor dintre Ungaria și Ucraina.

Deocamdată, nu este clar ce impact va avea avertizarea Ungariei asupra Ucrainei și asupra relațiilor sale cu Uniunea Europeană. Dar este clar că problemele din Transcarpatia rămân o sursă de tensiune între cele două țări.

În acest context, este important ca guvernul ucrainean să ia măsuri pentru a aborda preocupările maghiarilor din regiune și să respecte drepturile minorităților prevăzute în Constituția sa și în tratatele internaționale. De asemenea, trebuie să existe un dialog constructiv între Ungaria și Ucraina pentru a găsi o soluție pașnică la această problemă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

FC Nantes s-a impus în meciul cu OGC Nice, scor 1-0, sâmbătă, în campionatul Franţei, dar un suporter al formaţiei Nantes, în vârstă de...

Sport

Arbitrul Radu Petrescu va conduce la centru meciul Sepsi OSK – Dinamo, care va avea loc, luni, de la ora 20.00, în etapa a...

Sport

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă seară, că dacă jucătorii naţionalei României vor avea capacitatea să se autodepăşească, atunci vor obţine rezultate remarcabile...

Sport

Mijlocaşul ofensiv japonez Shinji Ono s-a retras duminică din fotbal, la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere bogate, în cursul căreia...