Connect with us

Hi, what are you looking for?

Film

Un portret al Angelinei Jolie, imaginat de artistul Palombo, atrage atenția asupra cancerului de sân

946815l


Pictura murală cu Angelina Jolie, înfățișând-o pe actrița cu cicatrici după mastectomie, a fost desenată la Milano cu ocazia Zilei Internaționale a luptei contra cancerului de sân. Pictura datează din toamna anului trecut, dar ne-a atras atenția fiind postată acum pe o rețea de socializare de la un congres medical desfășurat acum la Milano. Pictura murală poate fi văzută în inima orașului Milano, la piața San Babila, imaginea fiind șocantă.

Pictura, semnată de către artistul AleXsandro Palombo, oferă un puternic mesaj de conștientizare, prin intermediul căruia artistul vrea să ofere un omagiu forței și curajului tuturor femeilor.

Nu este prima dată când Palombo abordează subiectul. În 2015, artistul crea seria Survivor, devenită populară în întreaga lume. De la prințesele Disney la Albă ca Zăpada, Jasmine, Cinderella, Wonder Woman și Betty Boop, el a pictat eroinele din benzile desenate ca supraviețuitoare ale cancerului de sân, purtând semnele mastectomiilor.

Artistul și-a dorit să trezeasca conștiința publică vizavi de prevenirea cancerului de sân, o puternică reflecție asupra bolii, asupra mastectomiilor și ale efectelor acestora, asupra acceptării, asupra identității femine și asupra importanței unui diagnostic făcut la timp, scrie presa internațională.

AleXsandro Palombo este un artist contemporan, activist, pionier ale artei sociale și al mișcării pe care a pornit-o acum aproape 30 de ani, renumit pentru operele sale de artă colorate, care îndeamnă la gândire și care sunt nonconformiste, despre cultura pop, despre societate, inegalități, includerea minorităților și diversitate, despre etică și despre drepturile omului.

Artistul este cunoscut pentru operele sale dedicate activismului social. Palombo a fost cel care a tăiat, simbolic, părul lui Marge Simpson în fața consulatului Iranului de la Milano.

196173l

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Film

Jucătorul de golf Rory McIlroy şi boxerul Anthony Joshua se numără printre sportivii care s-au alăturat unui grup care a investit în echipa de...

Film

Homepage » Monden » Showbiz intern »Rania, fiica lui Florin Salam și a Roxanei Dobre, a împlinit astăzi 7 ani. Ce cadou i-a oferit...

Film

Echipa de baschet masculin SCM Timişoara a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia croată KK Dubrava, scor 87-69 (46-33), în primul meci din grupa...

Film

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig a fost învinsă miercuri seara de Ekaterina Makarova şi a fost eliminată din turneul WTA 250 Transylvania Open....

Articole recomandate