Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

UE vrea să își ajusteze politica față de Beijing: "Nu izolați China"

MSZoYXNoPWI2NTBjMGQ4YTBhZTAyMTE0NDQ4NjZlM2UzMmI0ZmY5.thumb

Uniunea Europeană a anunțat că intenționează să își ajusteze politica față de China în mod semnificativ, în ultimele luni fiind din ce în ce mai preocupată de problemele de securitate și de drepturile omului din această țară. Într-un plan publicat recent, UE a subliniat că nu intenționează să izoleze China, însă va încerca să colaboreze cu aceasta într-un mod mai eficient.

În Vizualizarea strategică 2021, documentul de politică externă al UE, China este descrisă ca un partener strategic important, însă una din cele mai mari amenințări la adresa securității globale, datorită modului în care își promovează interesele economice și de securitate. Acest lucru vine în contextul unui amplu proces de reproiectare a politicii externe a UE, care vizează consolidarea autonomiei strategice a Uniunii și consolidarea partenerilor săi în lume.

UE a reacționat cu îngrijorare față de acțiunile Chinei în Hong Kong, precum și față de politica sa față de minoritățile musulmane din regiunea Xinjiang și a susținut măsurile de sancțiuni împotriva unor oficiali chinezi, ca urmare a acestor preocupări. Însă, UE a subliniat că nu va izola China și că va încerca să colaboreze cu aceasta în domenii de interes comun, precum schimbările climatice și reforma Organizației Mondiale a Comerțului.

O schimbare majoră a politicii UE în raport cu China este că aceasta își va concentra atenția asupra cooperării economice cu țările din regiunea Indo-Pacific, care include China, Japonia și Indonezia. Această regiune este una dintre cele mai importante piețe economice globale și va fi cheie pentru recuperarea economiilor după pandemie.

Este important de menționat că UE nu urmărește să se alieze cu Statele Unite împotriva Chinei, și, drept urmare, va încerca să promoveze propriile sale interese în regiunea Indo-Pacific și să își îmbunătățească relațiile cu China, fără a provoca tensiuni majore.

În concluzie, UE își ajustează politica față de China pentru a-și proteja interesele economice și de securitate, însă fără a izola China. Colaborarea va fi cheia acestui proces, însă UE va rămâne vigilentă în ceea ce privește drepturile omului și respectarea democrației în această țară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Muzica

In articol: Nikita a dispărut în ultimii ani din lumina reflectoarelor și s-a mutat în Spania. Acolo, fata de cartier care a cucerit România...

Fără categorie

Într-un interviu recent, şeful diplomaţiei britanice a susţinut că Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare. Acest comentariu...

Nunti

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) încearcă să treacă peste neînțelegerile legate de primirea Ucrainei în alianță, încontextul tensiunilor ridicate dintre Rusia și Ucraina...

Sport

Pe data de 24 iulie 2018, Grecia a fost martora celei mai mari tragedii feroviare din istoria sa. Două trenuri s-au ciocnit pe un...