Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Ucraina anunță că a recuperat o parte din Bahmut

image 2023 05 6 26250093 0 soldat ucrainean bahmut

Recent, Ucraina a anunțat că a recuperat o parte din orașul Bahmut din regiunea Donbas, care era sub control separatist timp de mai mulți ani. Această victorie militară este considerată drept una dintre cele mai importante în ultima perioadă pentru Ucraina și a fost salutată de liderii țării.

Bahmut este un oraș strategic situat în estul Ucrainei, care se află sub control separatist din 2014. Această zonă a fost teatrul unui conflict violent între forțele ucrainene și separatiști susținuți de Rusia, care au preluat controlul asupra mai multor orașe din această zonă.

În urma acestei lupte, Ucraina a reușit să recupereze o parte din orașul Bahmut și a declarat că va continua să lupte pentru a restabili controlul asupra întregului oraș și a regiunii Donbas.

Victoria militară a fost salutată de autoritățile ucrainene ca fiind o dovadă a faptului că armata ucraineană este capabilă să lupte și să recucerească teritorii. Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că această victorie reprezintă „o pagină importantă în istoria noastră și în bătălia noastră pentru integritate teritorială și suveranitate”.

De asemenea, liderul ucrainean a subliniat că așteaptă ca acest succes să stimuleze negocierile de pace cu separatiștii și cu Rusia. Ucraina a cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze susținerea separatistilor și să își retragă trupele și armamentul din regiunea Donbas.

Conflictul din regiunea Donbas a început în 2014 după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea și a susținut separatistii din estul Ucrainei în lupta lor pentru autonomie. În acest timp, sute de mii de oameni au fost uciși și milioane au fost afectați de luptele violente, fiind nevoiți să își părăsească casele.

Recent, tensiunile s-au intensificat în această regiune, iar recuperarea unei părți din orașul Bahmut reprezintă o reafirmare a poziției Ucrainei și un mesaj clar pentru Rusia și separatiști cu privire la faptul că Ucraina nu va renunța la integritatea teritorială a țării.

În concluzie, recuperarea unei părți din orașul Bahmut este o victorie semnificativă pentru Ucraina, care își continuă lupta pentru a restabili controlul asupra regiunii Donbas. În timp ce tensiunile rămân ridicate în această zonă, această victorie poate fi considerată un pas înainte pentru Ucraina în lupta sa pentru suveranitate și integritate teritorială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

România, fără egal la CE de canotaj: Fetele de aur din barca 8+1 îşi merită numele. Încă un aur

Sport

Jucătoarea ucraineană de tenis Marta Kostiuk a refuzat duminică să dea mâna cu jucătoarea din Belarus, Arina Sabalenka, după meciul pierdut în primul tur...

Sport

Costin Curelea, antrenor secund la CFR Cluj, crede că presiunea şi-a spus cuvântul în meciurile lui CFR şi Craiova. „Am intrat cu 1-1 la...

Sport

Eugen Neagoe, antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, consideră că sezonul acesta este unul ratat, atâta vreme cât echipa nu joacă în cupele europene. „De trei...