Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Turiștii sunt nemulțumiți de închiderea plajelor și restaurantelor de pe litoral. „E pustie, din păcate”

Turistii sunt nemultumiti de inchiderea plajelor si restaurantelor de pe.webp.webp


Chiar dacă ne bucurăm de un septembrie splendid, pe litoral se trag obloanele. În Mamaia multe dintre restaurante s-au închis deja, la fel, și unele hoteluri.

Și pe plaje se pregătește ieșirea din acest sezon estival, chiar dacă ar mai fi turiști.

Cei care au venit să vadă marea toamna se plâng că prin stațiuni bate vântul. La Mamaia, de pildă, se cară mese, scaune, tejghele și chiar ghivece cu flori.

Bărbat: „S-au închis multe magazine, s-au închis multe restaurante. Am un pic de senzația unei stațiuni care se duce așa, încetul cu încetul, parcă se îngroapă. Hotelul următor e închis, hotelul ăsta de aici am auzit că are trei camere, sunt luminile aprinse noaptea”.

Bărbat: „Jumătate din stațiune e deja închisă”.

litoral

Femeie: „E pustie, din păcate”.

La fel stau lucrurile și pe plajă. Se demontează beach-baruri, se strâng umbrele și șezlongurile. Sunt și hoteluri care au închis deja, deși programul „Litoralul pentru Toți” se desfășoară până la sfârșitul săptămânii.

Operatorii de pe litoral au început să tragă obloanele. Multe terase, dar și magazine de pe promenada Cazinoului din Mamaia sunt deja închise, deși vremea este încă frumoasă, iar turiști sunt destui.

Femeie: „Când am sunat la rezervare la un hotel tot în zona asta mi s-a spus că se închide în perioada în care dorim”.

Cristian Brăhălescu, administratorul unei agenții de turism: „Se concentrează turiștii pe acele hoteluri care au rămas deschise. E normal, „Litoralul pentru Toți” se derulează în această perioadă datorită prețurilor mici și a celor care își permit acum să vină la mare”.

În timp ce unii patroni de hoteluri au închis deja, alții au venit cu tot felul de oferte last minute.

Cristina Calispera, reprezentantul unui hotel: „Acest pachet de cazare include două nopți plus încă o noapte oferită gratuit. Este un pachet de cazare cu mic dejun inclus, terapii în cadrul centrului nostru spa, un masaj foarte plăcut cu aromă de mango și un tratament facial”.

Elena Drăghici, șef recepție hotel: „Pentru turiștii care vin acum în extrasezon, le-am pregătit o ofertă de 4 nopți de cazare, pentru a treia și a patra noapte se beneficiază de discount 50%, iar pentru cei care au copii mai mici de 11 ani, le oferim gratuitate la cazare și mic dejun, astfel un sejur de patru nopți va porni de la 780 lei cu mic dejun inclus”.

40.000 de turiști sunt încă în vacanță la mare, în această săptămână.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

„România a aruncat în aer așa-zisul stat Kosovo!” Presa din Serbia, reacție nemiloasă după scandalul de la București

„România a aruncat în aer așa-zisul stat Kosovo!” Presa din Serbia, reacție nemiloasă după scandalul de la București

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Peste 170.000 de turiști americani au vizitat România anul trecut, iar printre destinațiile preferate au fost Sibiu, Sighișoara, Maramureș și Delta Dunării.   Peste...

Turism

Românii și-au rafinat gusturile în materie de vacanțe. Caută hoteluri așa cum au văzut în străinătate, iar investitorii în turism trebuie să-i asculte, dacă...

Turism

De frica zborurilor anulate, dar și a costurilor ridicate, din ce în ce mai mulți oameni au început să-și organizeze vacanța cu autocarul. Primii...

Turism

În Deltă, turismul agresiv pune în pericol viețile multor pasări, și-așa pe cale de dispariție. Tocmai de aceea, cercetătorii Rezervației Biosferei anunță că vor...

Turism

Am trecut de jumătatea lunii august, și așa cum se întâmplă de obicei spre finalul sezonului pe litoral, cei cu afaceri acolo încep să...

Articole recomandate