Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Turiștii nu vor mai avea voie cu mașinile în Viscri, locul de suflet al Regelui Charles al III-lea. Soluția autorităților

62346263


Turiștii nu vor mai avea voie cu mașinile în Viscri. Numărul mare de mașini sufocă strada principală și strică farmecul locului, așa că autoritățile locale au făcut demersuri ca mașinile vizitatorilor să fie interzise începând cu 15 mai.  

Pentru turiști a fost amenajată o parcare la intrarea în sat, iar de acolo pot explora satul la pas, ori cu căruța.

În fiecare sfârșit de săptămână, ori în lunile de vară, fațadele colorate ale caselor săsești din Viscri nu se mai vedeau din cauza mașinilor parcate. Praful se ridica din cauza autocarelor, iar în urma lor o plimbare pe uliță își pierde din frumusețe.

Turist:Susțin 100% ideea de a interzice mașinile”.

E incomod atât pentru turiști, cât și pentru localnici, care uneori nu-și pot desfășura activitățile gospodărești din cauza traficului.

Casa de la Viscri a regelui Charles al III-lea - 1

Localnic: „N-ai loc să treci prin sat. Nu ai, nu poți, nu e loc”.

Mașinile turiștilor vor fi interzise

Din 15 mai lucrurile se vor schimba pentru că acces pe strada principală vor mai avea doar localnicii sau turiștii care își pot parca mașinile în curțile pensiunilor.

Mihai Grigore, consilier local: „Au trebuit de peste tot avize, de la Consiliul Județean, care are și el acolo o bucată de drum, de la Poliție evident și acum, în mod ciudat și ironic, așteptăm avizul de la Ministerul Culturii, cei care au început de fapt procedura în 2016″.

Vizitatorii au la dispoziție o parcare generoasă în Viscri

Alexu Toader, proprietar pensiune:Dacă lași mașina la parcare și ai nevoie de transfer poți să folosești căruțașii locali sau proprietarul unei pensiuni care vine cu mașina lui”.

Viscri, sit rural UNESCO, numără puțin peste 200 de case și este ideal să fie explorat la pas. La o plimbare prin spatele șurilor pot fi admirați caii care aleargă liber, oile sau vacile.

Din loc în loc au fost puse și indicatoare. De exemplu, până în centrul satului aveți de mers pe jos doar șase minute și până la biserica fortificată 15 minute, adică mai puțin de doi kilometri.

Turiști: „E atât de frumos să vezi animalele, să treci pe sub umbra copacilor, să te bucuri de natură”.

Asocierea satului cu numele regelui Charles, care deține aici o proprietate, a atras de la an la an turiști din toate colțurile lumii. Anul trecut au venit 14.000 de vizitatori.

Ursula Radu-Fernolend:Cu siguranță nu și-a dorit (n.r Regele Charles) prin prezența lui să fie totul parcat cu autocare sau cu mașini mult prea multe parcate pe această uliță frumoasă”.

În sate izolate precum Chamois din Italia sau Giethoorn din Olanda interzicerea accesului mașinilor este o normalitate de mult timp. Sate asemănătoare sunt și în Franța sau Elveția.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Turism

Cetatea medievală a Devei a fost construită pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu o altitudine de 378 de metri, cetatea păzește orașul Deva,...

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Turism

Peștera Scărișoara ascunde cel mai mare ghețar subteran din România. Numele vine de la comuna Scărișoară, aflată la 16 kilometri mai jos. Pe vremuri,...

Articole recomandate