Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Turiștii au umplut pârtiile de schi, iar alții s-au plimbat cu sania trasă de cai. Cât costă un sejur la munte de Crăciun

Turistii au umplut partiile de schi iar altii s au plimbat

Odată ajunși în siguranță în stațiuni, turiștii mai au o singură grijă: cum să se bucure de fiecare moment al vacanței. Și nici nu e greu, pentru că zăpada a transformat peisajul în unul de vis.

În Poiana Brașov, mulți deja au „tocit” schiurile, în timp ce pe Valea Prahovei cine a vrut să admire în tihnă peisajul s-a orientat spre o plimbare cu sania trasă de cai.

Pe trei sferturi plină de turiști, Poiana Brașov s-a animat de cum a început ziua. Duminică au pornit și instalațiile de transport pe cablu. Totuși, sus, pe munte, a fost ceață. N-a contat pentru cei care au avut un singur țel: să schieze.

Reporter: Câte ture ați făcut până acum?

Turist: „Deja am două, mai am vreo patru urcări și după aia probabil o s schimb traseul. Pârtia super mișto, vin aproape de la 2.000 de kilometri, din Londra, special pentru zăpada din România.”

Paris Hilton
Turistii au umplut partiile de schi iar altii s au plimbat

La prânz erau 2 grade Celsius, mai cald decât sâmbătă, dar stratul de zăpadă încă nu s-a subțiat. La altitudine mai mare, măsoară aproape 30 de centimetri.

Turist: „Vin din Tennessee, ne distrăm de Crăciun, ne dăm cu snowboardul.”

Cei care abia deprind schiatul au fost de neoprit. Mai ales că de mâine vremea se încălzește și nu se știe cât se vor păstra condițiile de acum. Un skipass pentru de o zi, pentru adulți costă 200 de lei, iar pentru copii – 120 de lei.

Turist: „Cam prea mult am căzut astăzi, dar trecem peste. Învățăm.”

Turist: „Mă dau cu mama. O ajut să învețe să se dea cu schiurile.”

La Azuga, Bujor și Breazu, doi armăsari de 3 și 4 ani n-au avut timp de odihnă. Turiștii au stat la coadă pentru o plimbare cu sania trasă de cai prin pădure. O tură costă 35 de lei de persoană.

Turist: „Cea mai frumoasă plimbare din ultimii 40 de ani.”

Alternativa a fost o tură cu ATV-ul. O oră costă 200 de lei.

Turistă: „Foarte frumos a fost, foarte multă zăpadă. Se vede pe fața noastră că a fost puțin frig, nici nu am fost îmbrăcați adecvat, dar a fost… recomand.”

În schimb acești turiști au venit pregătiți: și-au luat de acasă snowmobilul.

Turist: „Un Crăciun foarte frumos. N-am mai avut de mult așa Crăciun.”

Pe derdeluș, săniile au înaintat greoi: nu și colacele.

Turistă: „Ne-am adunat cred că toată Azuga aici. Este foarte distractiv.”

Toată lumea se pregătește acum de seară magică, în care este așteptat Moș Craciun.

Moș Crăciun, așteptat în Poiana Brașov

Moș Crăciun a venit cu sacul plin. Are o mulțime de cadouri de împărțit copiilor care sunt acolo în vacanță. Sunt câteva zeci, toți nerăbdători să vadă dacă Moșul le-a adus ce au pus ei pe listă. Mulți dintre ei s-au gândit să îl răspătească pe Moș și au de gând să îi spună poezii sau să îi cânte colinde.
Iar seara nu se încheie aici.

În mai puțin de o oră, turiștii aflați în Poiana Brașov vor merge la cină. De luni vor avea în fiecare seară petreceri cu muzică live și mese festive. Pentru sejurul de Crăciun, prețul pornește de la 675 de euro de persoană!

sport">

Articol recomandat de sport.ro

FOTO Cum și-a făcut apariția Gigi Becali la cununia lui Ianis Hagi
FOTO Cum și-a făcut apariția Gigi Becali la cununia lui Ianis Hagi
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Articole recomandate