Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Trei plaje secrete de pe litoralul românesc. Locurile de care puțini turiști români au auzit

Trei plaje secrete de pe litoralul romanesc Locurile de care

Descoperă trei plaje secrete de pe litoralul românesc, despre care nu mulți oameni au auzit. Află unde sunt localizate acestea și bucură-te de câteva zile departe de agitația de zi cu zi.  

Cu toate că litoralul românesc devine din ce în ce mai costisitor, mulți turiști continuă să aleagă să își petreacă vacanța aici. În afara plajelor cunoscute din România, există și plaje secrete, ferite de aglomerație și zgomot.

Plaje secrete în România

Sezonul estival adună miile de turiști pe cele mai cunoscute plaje din România, dar nu toți optează pentru aceste locuri aglomerate și gălăgioase. În trecut, mai puteai găsi stațiuni liniștite, însă acum zgomotul poate fi întâlnit în orice colț al acestor destinații. Plajele mai puțin aglomerate sunt cunoscute și sub denumirea de „secrete” datorită lipsei unei campanii de promovare asemănătoare cu cele ale stațiunilor Mamaia, Vama Veche sau Costinești. Ca urmare, sunt mai familiare locuitorilor din zonă decât turiștilor.

Mulți turiști sunt mereu în căutare de plaje mai puțin cunoscute unde să se bucure de o vacanță liniștită și relaxantă la malul Mării Negre. Iată trei plaje secrete din România, de care nu multe persoane au auzit până în prezent.

Plaja sălbatică de la Perișor

Plaje secrete Mara Neagra

Se spune că plaja Perișor este una dintre ultimele plaje sălbatice din Europa, fiind un țărm îngust al Mării Negre, acoperit cu nisip alb și dur. Plaja Perișor se află în județul Tulcea, la o distanță de 30 de kilometri de localitatea Dunavățu de Jos, și este învecinată cu zone protejate din Delta Dunării.

Așezată între două arii strict protejate din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, respectiv Sacalin-Zătoane și Periteașca-Leahova, accesul la plaja Perișor este permis doar cu ambarcațiuni care navighează pe canalele Deltei Dunării și este supravegheat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD), pentru a se asigura respectarea regulilor de vizitare a zonei.

Explorarea plajei Perișor atrage turiști pasionați de aventuri în sălbăticie, însă aceștia trebuie să fie conștienți de condițiile și responsabilitățile vizitei lor. Avertismentele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD) atenționează vizitatorii asupra pericolelor nerespectării traseelor turistice aprobate, din cauza prezenței șacalilor și a viperelor de stepă (Vipera ursinii moldavica). Zona Perișor-Periteașca găzduiește cea mai mare populație de vipere.

Absența algelor conferă apei o culoare străvezie, iar intrarea în mare se face printr-o adâncire treptată. Deși numărul de turiști a crescut în ultimii ani, plaja Perișor rămâne o destinație mai puțin aglomerată și mai liniștită, dar nu este recomandată pentru campare peste noapte.

Accesul la plaja Perișor se realizează pe calea apei, pe canalele Deltei Dunării, în excursii organizate de ghizi experimentați. Permisiunile pentru accesul în Delta Dunării pot fi obținute online, de pe site-ul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, iar costurile variază în funcție de durata șederii.

Traseul cu barca spre plaja Perișor pornește din Dunavățu de Jos, traversând mai multe canale până să ajungă pe canalul Perișor, de unde vizitatorii pot păși în câțiva metri pe tărâmul sălbatic al plajei.

Plaja Periboina

Sarichioi plaja

Shutterstock

Plaja Periboina, amplasată în Delta Dunării, este una dintre cele mai frumoase și sălbatice zone ale acestei regiuni. Localizată la doar 10 km distanță de Grindul Ghituc, aceasta reprezintă locul în care apele Lacului Sinoe se întâlnesc cu Marea Neagră.

Nisipul fin și diversitatea scoicilor adaugă farmec peisajului, în timp ce păsările și vegetația întregesc acest tablou impresionant al naturii.

Plaja Periboina vă oferă o ocazie unică de relaxare, lăsându-vă purtați de sunetul valurilor ce se sparg blând pe țărmul mării, oferindu-vă un spectacol autentic al naturii, potrivit Info Delta.

Plaja Sarichioi

Sarichioi, inima rușilor-lipoveni din Dobrogea de Nord, este o destinație de vacanță din ce în ce mai căutată. Comuna Sarichioi este cunoscută pentru găzduirea celei mai mari comunități de ruși-lipoveni din această regiune, oferindu-ți oportunitatea de a descoperi stilul lor de viață tradițional și ospitalitatea lor, potrivit blogului de travel Turistul Liber.

Sarichioi plaja

Shutterstock

Peisajul natural unic și bogata istorie a localității Sarichioi se îmbină perfect, oferindu-ți atât peisaje idilice, cât și experiențe de neuitat. Dacă preferi turismul lent, autentic și bazat pe trăiri autentice, o vizită la Sarichioi îți va dezvălui o față neștiută a Dobrogei.

Printre puținele plaje cu adevărat sălbatice, zona Sarichioi te încântă cu plaje aproape neatinse de om. Vegetația bogată și nisipul grosier creează un cadru desprins din basme.

Descoperirea acestor oaze de liniște nu necesită călătorii îndelungate. Acestea se găsesc în zona portului Sarichoi.

Unde te cazezi

Localitatea Sarichioi a cunoscut o dezvoltare considerabilă în ultimul timp, oferind acum numeroase opțiuni de cazare, unele dintre ele cu adevărat speciale. Turismul rural autentic se bazează pe unități de cazare tradiționale, specifice locului, și la Sarichioi găsești case lipovenești tradiționale și pensiuni de pe malul lacului, ce promit să te introducă în lumea fascinantă a rușilor-lipoveni.

De asemenea, în Sarichioi există și o zonă de camping pentru cei care preferă aventurile în mijlocul naturii. Aici poți veni cu rulota sau cortul, având acces la toalete și dușuri, precum și o bucătărie cu specific pescăresc. O astfel de opțiune poate fi ideală pentru iubitorii de natură și explorări neconvenționale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Localnicii din faimoasa insulă italiană Capri, din Marea Mediterană, se revoltă din cauza fluxului tot mai mare de turiști. Până la 16.000 de turişti...

Turism

Programul ”Litoralul pentru toți” din acest an vine cu oferte de preț care încep de la 35 de lei pe noapte, cazarea pentru o...

Turism

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare. Insula Sanda, căci despre ea este vorba, se...

Turism

România se evidențiază ca o destinație de cicloturism ecoturistic ce oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale și experiențe autentice. În mijlocul acestor peisaje...

Turism

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi.  Cele...

Articole recomandate