Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Tot mai mulți români sunt interesați să călătorească în Coreea de Sud. Ce spune o turistă despre prețurile de acolo

Tot mai multi romani sunt interesati sa calatoreasca in Coreea

Coreea de Sud a urcat în topul destinaților de vacanță din Asia preferate de români, după Japonia. Numărul de turiști este în creștere, datorită interesului mare pentru cultura coreeană.

Mulți își doresc să viziteze locurile unde au fost filmate scenele favorite din serialele coreene ori să ajungă la concertele artiștilor k-pop. Seul și Busan sunt cele mai căutate orașe.

Pasionata de ritmurile k-pop și limba coreeană, Marilena a vizitat Coreea de Sud în primavara.

Marilena Grosu, turistă: „Pentru mine, vacanța asta a fost o evadare din realitate. Mi-au plăcut oamenii care sunt primitori. Mâncarea, curățenia de pe străzi, faptul că sunt o țară ultra tehnologizată. În ceea ce privește cheltuielile de hotel, cheltuielile pentru masă, consumabile pe stradă, prețurile sunt foarte asemănătoare ca la noi”.

Monica este profesoară de limba coreană în România. Povestește că tot mai mulți cursanți îi cer sfaturi despre planificarea unei călătorii în țara asiatică.

Tarile de jos turism
Tot mai multi romani sunt interesati sa calatoreasca in Coreea

Monica Jung: ”Ne întreabă legat de avion, locurile pe care să le viziteze, de plata cu cardul. Pleacă pentru câte 2-3 săptămâni și se întorc și spun că „mai vreau să mai merg și la anul”. Eu personal îi îndrum, dacă le permite timpul și bugetul, să viziteze și zone mai puțin turistice”.

Primăvara este sezonul preferat de turiști pentru a vizita Coreea de Sud. Este perioada perfectă pentru o plimbare printre cireșii înfloriți.

De altfel, numărul românilor care ajung în țara asiatică s-a dublat de la un an la altul, potrivit Organizației de Turism din Coreea de Sud. Numai în primele 4 luni ale acestui an au fost cu 64% mai mulți vizitatori față de aceeași perioada din 2023.

Seul ofera de toate. Turiștii pot să viziteze temple celebre, dar și zgârie nori.

Și agențiile de turism au observat interesul crescut pentru „Țara dimineților liniștite”.

Cristina Vascan, reprezentant agenție de turism: ”În toamnă o să avem o fecvență de 5 circuite cu programe diverse, și anume program care cuprinde Seul cu Busan sau Seul și insula Jeju. În genere, circuitul are 20-25 de persoane cu ghid însoțitor, cu un program bine stabilit.”.

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Coreea pentru călătorii în scop turistic de cel mult trei luni.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Slovacii sunt dramatici după România – Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Slovacii sunt dramatici după România - Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

La începutul lunii mai a început programul „Litoralul pentru toți”. Românii pot beneficia de beneficiile acestuia până pe data de 20 iunie 2024. Iată...

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Turism

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu...

Turism

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului,...

Articole recomandate