Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Top 3 trasee montane pentru pasionatii de drumetii

Top 3 trasee montane pentru pasionatii de drumetii

Incercam sa gasim cele mai apreciate 3 trasee montane pentru pasionatii de drumetii. Aici ne referim la cei cu adevarat pasionati de natura, cei care prefera sa urce la pas pe cararile cat mai putin strabatute. Pentru inceput, ne rezumam la Muntii Apuseni, munti situati intre Campia Transilvaniei şi Campia Tisei, care apar ca o insula muntoasa pe o suprafata de cca. 20.000 km2.

  • Traseul Stana de Vale –Varasoaia
trasee montane
Trasee montane. Stana de Vale –Varasoaia

Primul dintre treseele montane din lista noastra este Traseul Stana de Vale –Varasoaia. Durata traseului este, in medie, de 4-5 ore pentru cei experimentati, pentru ca este vorba despre aproximativ 16 km, de drum relativ usor, care vara poate fi strabatut la pas, dar numai cu echipament corespunzator, iar iarna doar pe schiuri. Traseul porneste de la Stana de Vale si se incheie la Padis.

  • Stei – Saua Vartop
trasee montane
Trasee montane. Stei – Saua Vartop

Al doilea traseu ar putea fi Stei, pana la Saua Vartop, unul dintre cele mai complexe trasee montane, cu un grad de dificultate mai mare decat primul. Este recomandat doar celor care au mai facut acest traseu sau insotiti de cineva care poate sa-i ajute sa incheie cu bine mica excursie. Spunem mica, dar nu suntem siguri ca este chiar intr-atat de mica, deoarece traseul dureaza minim 7 ore pentru experimentati. Lungimea traseului este de 21 km, iar zona este accesibila doar vara.

  • Padis-Pestera Scarisoara
trasee montane.01
Trasee montane. Padis-Pestera Scarisoara

Al treilea traseu demn de strabatut, dupa parerea noastra, este Padis-Pestera Scarisoara. Durata traseului este de minim 6 ore, avand o lungime de 16 km. Acest traseu este cel mai usor din lista noastra, este un drum practicabil tot timpul anului, atat vara cat si iarna, intalnim, portiuni de drum unde putem traversa cu tractorul, portiuni de drum mai putin accesibile, si se incheie la platoul Scarisoara unde se afla si Pestera Scarisoara.

Aceste trei trasee sunt sigure si foarte bine marcate ceea ce confera o siguranta turistilor care se aventureaza in Muntii Apuseni, asadar pentru cei care vor o vacanta unica si cu adevarat relaxanta ii sfatuim sa nu renunte la frumusetile pe care le poti descoperii in Muntii Apuseni.

Un alt loc demn de luat in seama atunci cand cautam cazare intr-o anumita zona ar fi cazare Brasov, intr-un alt articol vom incerca sa va aratam ca Brasovul este frumos si vara, nu numai iarna. Gasim linistea pe care nu o gasim pe litoral, aici avem aerul cel mai ozonat, iar pentru cei care prefera racoarea muntilor nu mai vorbim cat de bine se vor simti intr-o poiana cu fan proaspat cosit. Asadar atunci cand cautati pe internet cazare litoral sa nu uitati ca avem locuri frumoase si in statiunile montane.

Articole asemanatoare

Turism

Brașovul a fost duminică și mai aglomerat decât de obicei. Mii de oameni s-au îngrămădit pe străzile din centru să admire tradiționala Paradă a...

Turism

Se fac socoteli peste socoteli în multe familii care vor să meargă în vacanță. Trebuie să știți din start că vara aceasta sejururile în...

Turism

Au fost 17 grade duminică și la malul mării, iar cei care au fost inspirați să meargă pe litoral s-au bucurat de o zi...

Turism

Dubrovnikul este unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe medievale din Europa și nu e de mirare că, în fiecare an,...

Turism

Chioggia, orasul-statiune din laguna Venetiei

Articole recomandate