Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Toate pârtiile sunt funcționale pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov. În Bușteni, ”stratul de zăpadă este de 30 centimetri”

62321550


Se anunță un sfârșit de săptămână cu zăpadă și lume multă în stațiunile de la munte. Dornici să se bucure de iarnă, mii de români abia așteaptă să schieze sau să se dea cu placa pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov, unde toate pârtiile sunt funcționale.

Puteti de asemenea să mergeți în Harghita și să vă plimbați cu saniile trase de câini husky. S-au deschis inclusiv pistele de bob.

Până să ajungă la munte, cei care au pornit vineri la drum au fost sfătuiți să circule cu prudență. În afara localității Breaza, pe sensul de mers către București, s-a surpat o bucată din DN1, așa că traficul a fost restricționat pe o singură bandă.

În tot acest timp, în stațiuni se țipă de fericire.

Unii turiști au încercat tubingul sau, altfel spus, colacul pe zăpadă. Pentru 30 de minute au plătit 30 de lei.

Viscol

Turist: „Este mai distractiv, este mult mai frumos, suntem toată familia, cu soția cu copilul la distracție”.

Și sania trasă de cai este pe lista multora. La Bușteni, cei care nu schiază ajung în roller coster.

Pârtia Kalinderu se deschide oficial din acest weekend. Administratorii au pregătit un foc de artificii la scurt timp după coborârea cu torțe.

Delia Geantă, administrator pârtia Kalinderu Bușteni: ”Stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri, avem zăpadă artificială și naturală”.

Se poate schia și la Predeal sau Azuga. La Sinaia, vineri, pârtiile de la Cota 2000 au fost închise pentru că vântul puternic nu a permis pornirea instalațiilor de altitudine. S-a putut schia însă la cota 1400.

În județul Harghita, iarna este de poveste.

În stațiunea Mădăraș, de pildă, plimbările cu snowmobilul pe trasee omologate îi duc pe turiși în zone în care altfel nu se poate ajunge. O tură de o oră cu ghid atestat costă 300 de lei.

Distracția poate continua pe pista de bob de la Toplița care este deschisă și iarna. Ca să fiți în siguranță, pista are un sistem care previne coliziunile. O tură costa 25 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Ceva mai liniștie sunt plimbările cu săniile trase de câini husky, vestite, de altfel, în județ. Turiștii se simt ca la Polul Nord în timp ce admiră brazii încărcați cu zăpadă pufoasă. În funcție de distanța traseului și de numărul de persoane tarifele pornesc de la 20 de euro și pot ajunge până la 300 de euro pentru o zi întreagă, cu o masă inclusă.

Szabo Karoly, ghid turistic: „În anumite locuri e aglomerat, mai ales că zăpada a venit foarte târziu, dar mai este loc. Un weekend pentru o familie costă între o mie și două mii de lei”.

De sâmbătă se schiază și în Poiana Brașov, pe toate pârtiile din masiv. Un skipass pentru o zi costă 170 de lei, iar încărcarea cu puncte se poate face și online.

Dincolo de peisajele minunate, vin două zile de iarnă grea. Meteorologii au emis un cod galben de vreme severă, cu ger și ninsori.

Avertizarea meteorologilor a intrat în vigoare vineri seară și este valabila până duminică.

În toate zonele muntoase se anunță ninsori abundente, iar temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade Celsius. Rafalele de vânt pot atinge chiar și 90 de kilometri pe oră, iar viscolul va muta cantități importante de zăpadă, ceea ce va face ca viziblitatea să fie extrem de scăzută.

La cota 2.000 în Sinaia, de exemplu, există deja troiene care depășesc trei metri înălțime. Pentru că mulți români se vor îndrepta spre stațiuni, pentru a se bucura de schi, salvamontiștii îi avertizează să se echipeze bine, cu haine și bocanci adecvați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Iată de ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse în timpul decolării și al aterizării avionului. De asemenea, află care sunt cele mai importante...

Turism

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv.   Plecările transportatorului...

Turism

Scoția este secțiunea nordică a Regatului Unit. Acoperă o suprafață de puțin peste 48.2803 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 1/3 din întreaga masă terestră...

Turism

În ultimii ani autoritățile italiene au făcut tot posibilul să repopuleze unele orașe aflate în declin demografic.   În timp ce unele orașe s-au...

Turism

Stațiunile montane se transformă, în încercarea de a rămâne atractive. Schiul nu mai este suficient în condițiile unor ierni calde și lipsite de zăpadă,...

Articole recomandate