Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Timișoara: Interes uriaș pentru expoziția dedicată lui Constantin Brâncuși. Câte bilete s-au vândut în doar trei zile

Timisoara Interes urias pentru expozitia dedicata lui Constantin Brancusi Cate.webp.webp


Peste 2.000 de bilete s-au vândut în numai trei zile la expoziția dedicată lui Constantin Brâncuși, care va începe la finalul acestei luni, la Timișoara.

Până atunci, în oraș au loc concerte în cadrul festivalului Internațional George Enescu, iar în acest weekend se desfășoară Festivalul Plai.

În centrul orașului, o instalație artistică formată din tuneluri colorate, sub forma unui labirint, a atras deja sute de vizitatori.

De afară, pare o înșiruire de baloane uriașe, însă în interior se află mai multe tuneluri colorate. Culorile se schimbă în funcție de lumina de afară.

Galeria poate fi vizitată în acest weekend în centrul Timișoarei, la Festivalul Plai. Instalația – realizată de artiști din Marea Britanie – a fost expusă și în Statele Unite ale Americii. Cei care i-au trecut pragul spun că intră în altă lume.

inundatii SUA

Fată: „Seamănă mai mult cu o galaxie, cu cer, cu lumini, te inspiră cumva să stai într-un colț și să meditezi, poate și cu o carte”.

Reporter: Ce îți inspiră aceste lumini, această culoare?

Fetiță: „Un spațiu afară de pe pământ, extraterestru”.

Băiat: „Îmi place mai mult, dar mi-e frică că ne rătăcim”.

Reporter: Crezi că te poți rătăci?

Băiat: „Da. Ne mai și blocăm și e ca și un labirint”.

Mama băiatului: „Pare un loc în care poți să te liniștești, poți să îți iei un vibe bun”.

Flavia Buzgar, director evenimente Plai: „În funcție de lumina naturală în diferite momente ale zilei, totul arată diferit. Poți să vii dimineața la ora 10 și apoi să vii la ora 16 și arată diferit. Găsim elemente specifice orașului, găsim amprenta cetății sus pe cupola iluminariului”.

Festivalul Plai, ajuns la a 18-a ediție, era cunoscut până acum pentru concerte. Însă anul acesta, în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, cuprinde 18 evenimente organizate în locuri diferite din oraș.

Și Festivalul Internațional George Enescu a avut anul acesta o secțiune specială la Timișoara. Patru concerte au fost deja puse în scenă, iar alte două sunt programate în 14 și 20 septembrie, la Filarmonica Banatul.

Dana Țurcan, președinte Asoicația Scena Muzicală: „Este foarte important un astfel de festival internațional, precum este George Enescu să ajungă aici la Timișoara. Este mult mai important ca acest festival și după Capitala Europeană a Culturii, să rămână în Timișoara”.

Iar la sfârșitul acestei luni, la Muzeul Național de Artă vă avea loc și cea mai mare expoziție din ultimii 50 de ani, din România, dedicată lui Constantin Brâncuși. Interesul este uriaș.

Filip Petcu, Director Muzeu: „Ne aflăm în a treia zi de când se vând bilete și probabil ne apropiem de 2000 de bilete vândute. Vor fi 22 de sculpturi, desene și poze ale artistului care vor fi puse într-o scenografie foarte specială”.

Prețul unui bilet este 88 de lei, iar studenții și pensionarii beneficiază de reduceri.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Cea mai sexy arbitră din lume și-a etalat corpul! S-a dezbrăcat în costum de baie minuscul și a spus cu ce echipă ține

Cea mai sexy arbitră din lume și-a etalat corpul! S-a dezbrăcat în costum de baie minuscul și a spus cu ce echipă ține

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Nisip fin, mare turcoaz și liniște, adică o vacanță tihnită. Este ceea ce caută turiștii care merg la Tuzla sau 23 August. Nu sunt...

Turism

Punctele gastronomice locale – care promovează bucătăria tradițională – ajută economia în zonele rurale.   Gazdele care ne invită la masă cresc animale și...

Turism

Vei descoperi sute de secrete interesante și neașteptate în aproape fiecare sat, oraș și vale. Castele unice, peșteri, izvoare termale, arhitectură tradițională, Marea Moartă...

Turism

O țară din Europa a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru copii și persoane sub 30 de ani.   Este considerată...

Turism

Este o zi parțial ratată pentru cei care își petrec vacanța pe litoral. Turiștii nu au voie să intre în mare. În sudul litoralului...

Articole recomandate