Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Teoria finală a celebrului astrofizician Stephen Hawking, dezvăluită de ultimul său colaborator

image 2023 04 26 26229515 0 stephen hawking

Stephen Hawking este unul dintre cei mai cunoscuți astrofizicieni ai secolului nostru, fascinând și provocând imaginația oamenilor din întreaga lume. Fiecare contribuție a sa la domeniul astrofizicii este considerată ca fiind o revelație pentru comunitatea științifică și pentru publicul larg.

Chiar și după trecerea sa în neființă, însă, descoperirile lui continuă să ne fascineze și să ne inspire. Cel mai recent exemplu este dezvăluirea teoriei sale finale de către cel care a fost ultimul său colaborator.

Conform acestui colaborator, teoria finală dezvăluită de Hawking sugerează că există o lume a întunericului care coexista cu lumea noastră și care poate fi descrisă doar prin fizică cuantică. Această lume a întunericului este o formă de „informație” care este toată în jurul nostru, dar pe care nu o putem vedea și nu o putem măsura într-un mod tradițional.

Într-un interviu, colaboratorul a explicat că acest concept a fost dezvoltat din teoria informației lui Hawking, care sugerează că informația poate fi preluată și pierdută într-un univers. Conform acestei teorii, materia și energia, precum și informația despre acestea, nu pot fi distruse, ci doar transformate.

În plus, teoria sugerează și că, în timp ce lumea noastră este guvernată de legile fizicii cunoscute, lumea întunericului este guvernată de legi cuantice. Acest lucru ar putea explica multe din fenomenele inexplicabile ale universului, precum undele gravitaționale și găurile negre.

Totuși, așa cum a recunoscut și colaboratorul, această teorie este doar o ipoteză și trebuie mai multe cercetări și dovezi pentru a se confirma. Cu toate acestea, gândul că există o altă lume care coexista cu lumea noastră și care rămâne în mare parte necunoscută este uluitor și poate deveni o nouă direcție de cercetare pentru oamenii de știință.

În final, teoria finală dezvăluită de Stephen Hawking este o încununare a carierei sale excepționale și o continuare a legendarului său status în lumea astrofizicii. Este fascinant să vezi că, chiar și după moartea sa, Hawking reușește să inspire și să provoace oamenii să înțeleagă și să descopere mai multe despre universul nostru vast și misterios.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Echipa naţională a Ucrainei a învins marţi, în deplasare, scor 4-0, naţionala Moldovei, într-un meci amical disputat la Chişinău. Ucrainenii au deschis scorul încă...

Sport

Atleta Andrea Mikloş s-a clasat, luni, pe locul 5 în finală la 400 metri, la Campionatele Europene de la Roma. Andrea Mikloş a încheiat...

Sport

După o scurtă vacanţă, jucătorii Rapidului s-au reunit, luni, în vederea pregătirii noului sezon competiţional. Lotul giuleştean s-a prezentat, luni, la Baza Constructorul, noutăţile...

Sport

Atleta Bianca Ghelber, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, a ratat, duminică, finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatele Europene de la Roma....