Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Sute de mii de românii au optat pentru târgurile de Crăciun din marile orașe ale lumii. Ce prețuri au întâmpinat

62307025


Sute de mii de români bat în aceste zile târgurile de Crăciun din Europa. Capitalele cu tradiție în astfel de evenimente, Viena, Londra, Budapesta, Paris, Milano sau Praga, sunt cele mai apreciate.

Sunt însă destui care au călătorit special peste ocean, la New York, pentru a trai pe viu magia din orașul care nu doarme niciodată.

New York-ul este deja în sarbătoare. Celebrul brad de la Rockefeller Center este și anul acesta vedeta, însă și casele și acoperișurile sunt gătite.

Cristian Barhalescu, manager agenție de turism: „Numărul de mașini care trec pe aici este foarte mare, se plimbă turiștii, dar și new-yorkezii, pentru a vedea acest cartier extraordinar, pentru luminile decorate. Suntem într-unul dintre cartierele cel mai frumos împodobite”.

O vacanță aici, în această perioadă, costă în jur de 1.200 euro, suma în care intră cazarea și biletul de avion.

Târgul de Crăciun din Vaslui se va închide pe 24 decembrie, chiar înaintea Crăciunului

Londra găzduiește cel mai mare târg de Crăciun

Dăm acum o fugă până la Londra, unde luminițele de Crăciun sunt instalate peste tot, iar vinul fiert cu scorțioară miroase imbietor.

Biletul de intrare la celebrul târg costă 6 lire, iar musafirii se pot bucura de muzică live și de un imens parc de distracții.

Cel mai mare târg de Crăciun este organizat în Hyde Park și se numește Winter Wonderland. Aici sunt peste 200 de căsuțe din lemn unde se vinde vin fiert, mâncare, dulciuri, dar aici puteți să găsiți și cadouri pentru cei dragi de Crăciun. Și tot aici este amplasată și o imensă roată panoramică de unde puteți admira Londra de la înălțime.

La Târgul de Crăciun din Londra, un vin fiert costă puțin peste 7 lire, adica în jur de 40 de lei, în timp ce o porție de castane prăjite costă cam 30 de lei. Cei care vor să se bucure de patinoar trebuie să plătească aproape 100 de lei.

Este de basm și în Elveția, la Montreux. Orașul de pe malul lacului Geneva se mândrește cu unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Ca în fiecare an, Viena se află, totuși, în fruntea listei. Palatele impresionante te duc cu gândul la Crăiasa Zăpezii.

Anul acesta, peste 30.000 de români și-au cumpărat deja vacanțe, prin agenții, la marile târguri de Crăciun din lume. Sute de mii însă au plecat pe cont propriu.

Traian Bădulescu, consultant în turism: „Față de anul precedent, tinând cont că nu mai avem deloc restricții, românii doresc să călătorească mult, avem o creștere pentru târgurile de Crăciun cu 40%, față de anul precedent”.

Pentru Viena, Budapesta și chiar si Atena, tarifele pornesc de la 250 de euro de persoană, cu tot cu avion. Dacă vreți la Paris, o să dați cel puțin 600 de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare. Insula Sanda, căci despre ea este vorba, se...

Turism

România se evidențiază ca o destinație de cicloturism ecoturistic ce oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale și experiențe autentice. În mijlocul acestor peisaje...

Turism

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi.  Cele...

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Articole recomandate