Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Stațiunile montane sunt pline de îndrăgostiți și elevi în vacanțe. Este zăpadă din belșug pentru toată lumea

62324563


Cei care au avut mai mult timp liber au petrecut ziua îndrăgostiților la munte. A fost zăpadă din belșug pentru toată lumea. Stațiunile au fost pline pentru că elevii din zece județe sunt în vacanță și se bucură din plin de pârtii.

Pe de altă parte, și antreprenorii din turism sunt mulțumiți. După ninsorile bogate de săptămâna trecută, vor avea camerele ocupate cel puțin până la 1 martie.

Cu atâta zăpadă, Poiana Brașov atrage numeroși vizitatori, chiar dacă nu este weekend.

Pentru că nu mai aveau unde să parcheze, șoferii unor mașini au blocat practic accesul celorlalte mașini, iar turiștii sunt nevoiți să iasă în stradă ca să își continue drumul.

Iar pe pârtie șirul de schiori de la telegondolă se întindea pe zeci de metri.

PredealATV

Schior: „Cam 200 de metri și vreo 20 de minute așteptare. Mult, foarte mult!”

Bărbat: „Foarte aglomerat, ceață multă, nu mai vin niciodată!”

Reporter: Cât ați stat la coadă?

Bărbat: „Cam 40 de minute”.

Bărbat: „Merge repede, chiar daca e aglomerat, face față telegondola”.

Elevii din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au vacanța de până pe 17 februarie.

Femeie: „Da, e în vacanță! Și am venit să schiem! Să facem sport, să respiram aer montan!”

Fată: „Mai schiez cu tata, mă joc în zăpadă, fac omuleți de zapadă”.

Reporter: De colegi îți e dor deja?

Fată:Nu, nu!”

Iar condițiile sunt prielnice: zăpada este din belșug, iar gerul a trecut. Așa că cei mici sunt extrem de bucuroși.

Fetiță: „Am schiat, m-am oprit puțin la cabană și pârtia e bună, e cam ceață sus. Îmi place muntele evident, mâncarea, totul îmi place”.

De săptămâna viitoare, elevii din alte județe vor intra în vacanță, iar hotelurile de la munte vor fi pline toată luna. Aceste vacanţe, împărţite pe judeţe, vor ajuta turismul, aşa cum se întâmplă deja în alte ţări precum Germania sau Austria.

Gabriel Roșca, administratorul unui hotel: „Ajută foarte mult sportul de iarnă, știm foarte bine că sportul de iarnă trebuie să vina în întâmpinarea copiilor, să se bucure de zapadă”.

Reporter: Ce grad de ocupare aveți pentru luna asta?

Administrator: „98 la sută, e un grad de ocupare în care se mai găsește accidental o cameră”.

Se schiază şi pe Valea Prahovei. În Sinaia instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 2.000 nu au pornit din cauza vântului puternic. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Turism

Fie că vorbim despre destinații la mare, la munte, sau pur și simplu la o cină în oraș, cel mai important este că oamenii...

Articole recomandate