Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Spectacol pe străzile din Braşov, la Parada Junilor. „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil!”

62341916


Brașovul a fost duminică și mai aglomerat decât de obicei. Mii de oameni s-au îngrămădit pe străzile din centru să admire tradiționala Paradă a Junilor Călări.

Mulțimea s-a mutat apoi în mijlocul naturii la Pietrele lui Solomon, unde s-a așezat la picnic sau a încins horele.

Potrivit tradiției, în prima duminică după Paști, Junii din Scheii Brașovului urcă pe cai și defilează mândri prin centrul orașului. Sunt șapte cete distincte, fiecare cu altfel de costum, steag și vătaf. Călin face parte din Ceata Roșiorilor și, cu toate că s-a mutat la Londra, nu lipsește niciodată de la paradă.

Călin Rusu, June Roșior: „Nu pot lipsi de la săbatoarea junilor, cred că m-aș urca pe pereți dacă nu aș fi în ziua asta aici, cu toata lumea!”

Țesălați, cu coamele împletite și pline de podoabe, caii junilor oferă publicului un spectacol fascinant. Majoritatea sunt aduși de la herghelii, unde au fost dresați să meargă în pas elegant de defilare.

Reporter: Ce v-a impresionat cel mai mult?

Turistă: „Caii! Și călăreții, cu costumele foarte frumoase.”

Mulțimea de oameni i-a urmat pe călăreți ”Între Chetre”, adică la Pietrele lui Solomon, cel mai frumos loc de promenadă și de picnic din Brasov. Aici, între stânci, cetele de juni s-au risipit în poienile din pădure unde au întins mese bogate și s-au prins în hore.

Oamenii încing și ei gratarele, pun ceaunele la foc și dau drumul distracției. Ceaunul acesta o sa hrăneasca 80 de persoane.

Femeie: „Aici am pregătit iahnie de fasole, cu mușchi, cu afumătura.”

Reporter: La cât ați venit?

Bărbat: „La sase si jumătate.”

Reporter: Așa de dimineață?

Bărbat: „Pai altfel nu mai prindeam loc.”

Turistă: „În fiecare primăvară este la fel! Uitati-vă cât de frumos e! Ce energie, ce iubire, dăruire, unire!”

Philippe Hosten, turist: „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil! Atmosfera este fascinantă, mulți oameni care sunt foarte draguți. E tradițional pentru Brașov!”

Primăria a amenajat o masă lunga, de 65 de metri, la care au încăput 150 de oameni. Iar mesenii au venit cu bunătăți pe care le-au împărțit cu generozitate celor din jur.  

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Turism

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu...

Turism

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului,...

Turism

Principalul obiectiv turistic este Cetatea Râșnov, însă există o mulțime de atracții care conving turiștii să vină aici an de an. Această stațiune turistică...

Articole recomandate