Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Spectacol pe străzile din Braşov, la Parada Junilor. „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil!”

62341916


Brașovul a fost duminică și mai aglomerat decât de obicei. Mii de oameni s-au îngrămădit pe străzile din centru să admire tradiționala Paradă a Junilor Călări.

Mulțimea s-a mutat apoi în mijlocul naturii la Pietrele lui Solomon, unde s-a așezat la picnic sau a încins horele.

Potrivit tradiției, în prima duminică după Paști, Junii din Scheii Brașovului urcă pe cai și defilează mândri prin centrul orașului. Sunt șapte cete distincte, fiecare cu altfel de costum, steag și vătaf. Călin face parte din Ceata Roșiorilor și, cu toate că s-a mutat la Londra, nu lipsește niciodată de la paradă.

Călin Rusu, June Roșior: „Nu pot lipsi de la săbatoarea junilor, cred că m-aș urca pe pereți dacă nu aș fi în ziua asta aici, cu toata lumea!”

Țesălați, cu coamele împletite și pline de podoabe, caii junilor oferă publicului un spectacol fascinant. Majoritatea sunt aduși de la herghelii, unde au fost dresați să meargă în pas elegant de defilare.

Reporter: Ce v-a impresionat cel mai mult?

Turistă: „Caii! Și călăreții, cu costumele foarte frumoase.”

Mulțimea de oameni i-a urmat pe călăreți ”Între Chetre”, adică la Pietrele lui Solomon, cel mai frumos loc de promenadă și de picnic din Brasov. Aici, între stânci, cetele de juni s-au risipit în poienile din pădure unde au întins mese bogate și s-au prins în hore.

Oamenii încing și ei gratarele, pun ceaunele la foc și dau drumul distracției. Ceaunul acesta o sa hrăneasca 80 de persoane.

Femeie: „Aici am pregătit iahnie de fasole, cu mușchi, cu afumătura.”

Reporter: La cât ați venit?

Bărbat: „La sase si jumătate.”

Reporter: Așa de dimineață?

Bărbat: „Pai altfel nu mai prindeam loc.”

Turistă: „În fiecare primăvară este la fel! Uitati-vă cât de frumos e! Ce energie, ce iubire, dăruire, unire!”

Philippe Hosten, turist: „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil! Atmosfera este fascinantă, mulți oameni care sunt foarte draguți. E tradițional pentru Brașov!”

Primăria a amenajat o masă lunga, de 65 de metri, la care au încăput 150 de oameni. Iar mesenii au venit cu bunătăți pe care le-au împărțit cu generozitate celor din jur.  

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Peste 170.000 de turiști americani au vizitat România anul trecut, iar printre destinațiile preferate au fost Sibiu, Sighișoara, Maramureș și Delta Dunării.   Peste...

Turism

Românii și-au rafinat gusturile în materie de vacanțe. Caută hoteluri așa cum au văzut în străinătate, iar investitorii în turism trebuie să-i asculte, dacă...

Turism

De frica zborurilor anulate, dar și a costurilor ridicate, din ce în ce mai mulți oameni au început să-și organizeze vacanța cu autocarul. Primii...

Turism

În Deltă, turismul agresiv pune în pericol viețile multor pasări, și-așa pe cale de dispariție. Tocmai de aceea, cercetătorii Rezervației Biosferei anunță că vor...

Turism

Am trecut de jumătatea lunii august, și așa cum se întâmplă de obicei spre finalul sezonului pe litoral, cei cu afaceri acolo încep să...

Articole recomandate