Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Spania va pedepsi închirierea ”la negru” a locuințelor în scop turistic. Oamenii au ajuns să doarmă în mașini

Spania va pedepsi inchirierea la negru a locuintelor in scop

Guvernul spaniol a anunţat miercuri că va lua măsuri împotriva închirierii locuinţelor pe termen scurt şi în scop turistic, pe fondul creşterii nemulţumirii localnicilor care se simt excluşi de pe piaţa imobiliară, transmite Reuters.

 

Executivul de la Madrid va investiga locuinţele listate pe platforme precum Airbnb şi Booking.com pentru a verifica dacă au autorizaţiile necesare, a anunţat ministrul drepturilor sociale, Pablo Bustinduy.

„Dacă o locuinţă nu are autorizaţia pentru turism, publicitatea pe platformele online ar trebui să fie ilegală şi în consecinţă pedepsită”, a spus Pablo Bustinduy într-un interviu pentru postul public de televiziune TVE.

Spania se chinuie să găsească un echilibru între susţinerea turismului, unul din motoarele economiei, şi răspunsul la îngrijorările localnicilor care nu mai pot să îşi permită să închirieze o locuinţă, pentru că proprietarii preferă să le închirieze turiştilor.

Primarul din Barcelona, Jaume Collboni, a menţionat o creştere cu 68% a chiriilor în ultimul deceniu drept unul din argumentele pentru recentul său plan privind eliminarea tuturor contractelor de închiriere a locuinţelor pe perioade scurte în Barcelona până în 2028.

Malaga, Spania - GETTY
Spania va pedepsi inchirierea la negru a locuintelor in scop

În replică, Apartur, o asociaţie care îi reprezintă pe proprietarii de apartamente închiriate în scop turistic, susţine că măsura este echivalentă cu o expropriere, în timp ce Curtea Constituţională din Spania analizează dacă măsura este una legală.

”Trebuie să protejăm drepturile sociale”

La rândul său, premierul Pedro Sanchez a anunţat recent că guvernul va pune la punct un registru al proprietăţilor închiriate în scop turistic, în ideea de a limita numărul locuinţelor scoase la închiriere.

Locuitorii din Barcelona, Insulele Canare şi Malaga au protestat în ultimele săptămâni faţă de creşterea numărului de locuinţe închiriate în scop turistic, în condiţiile în care în aceste zone preferate de turişti muncitorii sezonieri din industria ospitalităţii au probleme în a-şi găsi spaţii de cazare, şi mulţi sunt nevoiţi să doarmă în rulote şi chiar şi în automobile.

Guvernul de la Madrid analizează de asemenea măsuri pentru a limita închirierea pe termen mediu a locuinţelor, de la una până la 11 luni, şi ar putea da vecinilor din clădirile de apartamente un cuvânt de spus atunci când un proprietar vrea să îşi listeze proprietate pe o platformă de închiriere, a declarat marţi ministrul pentru Locuinţe, Isabel Rodriguez.

„Trebuie să protejăm drepturile sociale, cum este dreptul la locuinţă”, a declarat Isabel Rodriguez pentru postul de radio Cadena SER.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Polițiștii eleni îi pot lăsa pe șoferi pe loc fără permis, dar și fără actele mașinii și chiar și fără plăcuțele de înmatriculare dacă...

Turism

Bucureștiul, capitala României, este un oraș vibrant, plin de istorie și cultură, ce așteaptă să fie descoperit de turiștii din întreaga lume. De la...

Turism

La începutul lunii mai a început programul „Litoralul pentru toți”. Românii pot beneficia de beneficiile acestuia până pe data de 20 iunie 2024. Iată...

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Articole recomandate