Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Soţia lui Mark Cavendish a mărturisit, la proces, cum ciclistul a fost târât de picioare şi i s-a pus la gât un cuţit „în stil Rambo”, în timpul jafului din 2021

peta


Un bărbat mascat l-a târât de picioare pe ciclistul Mark Cavendish şi i-a pus la gât un cuţit „în stil Rambo”, a declarat soţia sportivului, la procesul de la Chelmsford Crown Court, relatează BBC.


Procurorii au spus că bărbaţi mascaţi au pătruns în casa familiei din Ongar, Essex, pe 27 noiembrie 2021.

Doi suspecţi neagă două acuzaţii de jaf, în procesul deschis la Chelmsford Crown Court.

Soţia lui Cavendish, Peta, a depus mărturie în cadrul procesului şi a descris incidentul drept „cel mai îngrozitor coşmar”.

Juraţii au auzit cum suspecţii au plecat cu două ceasuri Richard Mille, evaluate la 400.000 şi 300.000 de lire sterline, precum şi cu valize şi telefoane.

Romario Henry, 31 de ani, din Bell Green, Lewisham, sud-estul Londrei, şi Oludewa Okorosobo, în vârstă de 28 de ani, din Flaxman Road, Camberwell, sudul Londrei, neagă acuzaţiile de jaf.

Peta Cavendish a spus că era în pat când a fost trezită de un zgomot de la parter.

„În timp ce coboram câţiva paşi pe scări, auzeam bărbaţi vorbind, dar încă era întuneric”, a spus ea, sublinind apoi că a văzut „siluete bărbăteşti cu cagule” care alergau „spre partea de jos a scărilor”.

Ea a descris modul în care suspecţii au urmărit-o în dormitor, unde i-au „târât” soţul „de picioare şi au început să-l lovească”.

„Unul dintre ei şi-a ţinut un cuţit mare negru la gât şi i-a spus „unde sunt ceasurile?” şi „vrei să bag cuţitul în tine?”.

Ea a fost de acord cu procurorul Edward Renvoize că părea a fi un cuţit în stil Rambo.

Un cuţit Rambo este, în general, descris ca un cuţit de supravieţuire, cu zeci de dinţi de ferăstrău, aşa cum este prezentat în franciza Rambo.

„Au fost foarte specifici cu privire la un ceas”, a spus ea.

„Am încercat să le explic că, de fapt, am fost jefuiţi cu câţiva ani în urmă, când totul a fost luat”.

Peta Cavendish a spus că au cerut să li se arate seiful, dar că acesta era gol şi că oricum nu putea fi deschis, deoarece bateriile erau stricate.

Ea a spus că soţul ei fusese „externat de patru zile” în acel moment, după un accident cu bicicleta, în urma căruia s-a ales cu trei coaste rupte şi o ruptură la plămânul stâng.

Peta Cavendish a spus că în cele din urmă au luat ceasul de 400.000 de lire sterline „Mark raced in”, care avea o curea albastră şi care era pe un pervaz. Ea a subliniat că i-au luat şi ceasul Richard Mille de 300.000 de lire sterline de pe noptieră.

Au întors dormitorul „cu susul în jos”, a spus ea, iar când au plecat, Cavendish a apăsat o alarmă de panică pentru a alerta o firmă de securitate privată şi poliţia.

Mark Cavendish a mărturisit cum un bărbat „l-a ţinut”, în timp ce altul „a scos un cuţit şi mi l-a ţinut în faţă”.

Ciclistul le-a spus juraţilor că este un ambasador pentru ceasurile Richard Mille şi că uneori i s-a împrumutat ceasuri pe care să le poarte.

Peta Cavendish, întrebată despre ceasul ei care a fost furat, a spus că a fost „doar unul”, adăugând: „A fost făcut pentru mine”.

Mark Cavendish a subliniat că cele două ceasuri au fost „furnizate ca parte a statutului de ambasador”.

Juratilor li s-a spus ca Ali Sesay, în vârstă de 28 de ani, din Holding Street, Rainham, Kent, a recunoscut două acuzaţii de jaf la o audiere anterioară.

Procuratura a spus că al patrulea şi al cincilea suspect, Jo Jobson şi George Goddard, nu au fost găsiţi.

Procesul este de aşteptat să se încheie până la sfârşitul acestei săptămâni.

viewscnt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Sport

Francezul Kylian Mbappé poate câştiga Balonul de Aur în „orice echipă”, a recunoscut, duminică, Ronaldinho pentru AFP, dar brazilianul şi-ar dori ca acesta să...

Sport

UEFA a anunţat că a demarat o anchetă după ce sâmbătă, în timpul transmisiunii tragerii la sorţi pentru Euro 2024, s-au auzit din sală...

Sport

Echipa olandeză PSV Eindhoven a bifat duminică, în deplasare, a 14-a victorie consecutivă din acest sezon, după 2-1 cu formaţia Feyenoord Rotterdam. Echipa antrenată...

Sport

Echipa spaniolă Alaves, echipa lui Ianis Hagi, a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia Mallorca, în etapa a 15-a din...

Sport

Gaziantep, echipa antrenată de românul Marius Şumudică, a fost învinsă duminică, în deplasare, scor 4-2, de echipa Kasimpaşa, într-un meci din etapa a 14-a...

Articole recomandate

Sport

UEFA a anunţat că a demarat o anchetă după ce sâmbătă, în timpul transmisiunii tragerii la sorţi pentru Euro 2024, s-au auzit din sală...

Sport

Echipa olandeză PSV Eindhoven a bifat duminică, în deplasare, a 14-a victorie consecutivă din acest sezon, după 2-1 cu formaţia Feyenoord Rotterdam. Echipa antrenată...

Muzica

Betty Salam și Andrei Ursu s-ar număra printre concurenții noului sezon „Asia Express” Filmările noului sezon „Asia Express” vor începe în aproximativ două săptămâni,...

Sport

Echipa spaniolă Alaves, echipa lui Ianis Hagi, a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia Mallorca, în etapa a 15-a din...