Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Sindicat: Poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea puşcăriilor şi ies în stradă

image 2018 03 11 22335038 0 penitenciar

Sindicat: Poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea puşcăriilor şi ies în stradă

Poliţiştii de penitenciare din România au intrat în grevă începând cu data de 29 martie 2021, pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă şi a salariilor mici. Sindicatul angajaţilor din penitenciare (SNPP) a anunţat că această grevă va bloca activitatea din sistemul penitenciar, inclusiv eliberarea deţinuţilor.

Angajaţii din penitenciare solicită un salariu minim de 3.500 de lei (725 de euro) şi consideră că ar trebui să beneficieze de dreptul la pensie anticipată. De asemenea, ei cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a securităţii în penitenciare.

SNPP a transmis că, deşi au făcut încercări repetate de a ajunge la un acord cu guvernul, acesta nu a fost dispus să negocieze cu sindicatul. Prin urmare, au decis să blocheze activitatea din penitenciare şi să organizeze proteste de stradă.

Această grevă va avea un impact semnificativ asupra sistemului penitenciar din România, întrucât angajaţii deţin controlul asupra echipamentelor de securitate şi a porturilor.

În plus, aceasta va afecta şi deţinuţii, care vor rămâne blocaţi în celulele lor fără acces la servicii medicale sau educaţionale, precum şi la facilităţi de recreere, în timp ce greva se va desfăşura.

Pe fondul acestei situaţii tensionate, autorităţile române au încercat să găsească soluţii alternative pentru a asigura funcţionarea sistemului penitenciar şi pentru a evita escaladarea situaţiei. În acest sens, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că va face tot posibilul pentru a ajunge la un acord cu SNPP şi că va încerca să găsească puncte comune pentru a avea o soluţie de compromis.

În concluzie, această grevă a poliţiştilor de penitenciare din România va avea un impact semnificativ asupra sistemului penitenciar şi va pune presiune asupra autorităţilor pentru a găsi o soluţie rapidă şi adecvată pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi salariile angajaţilor din penitenciare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Ianis Hagi a declarat, marţi seară, după meciul cu naţionala din Kosovo, scor 2-0, că tricolorii au avut “situaţia sub control” pe toată durata...

Sport

FRF a precizat, pe site-ul oficial, că dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la...

Sport

Antrenorul Patrick Mouratoglou consideră că Simona Halep este victima unui tratament nedrept din partea ITIA şi a tribunalului care a decis ca ea să...