Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Sergio Oliva – Starurile Body buildingului

DSC 00791

Sergio Oliva – The myth

Data si locul nasterii: 04 iulie 1941, Fulgencion. Cuba

  • Date antropometrice:
  • inaltime: 178 cm
  • greutate: 100-105 kg
  • perimetrul toracic: 148 cm
  • perimetrul bratului: 55 cm
  • perimetrul talie: 44 cm
  • perimetrul coapsa: 76 cm
  • perimetrul gamba: 50 cm

S-a nascut intr-o familie numeroasa in Cuba, ajunge in SUA in anul 1962. Initial a practicat halterele, apoi si-a canalizat energia spre probele de powerlifting. La o greutate corporala de 96 kg realiza la impinsul din culcat 193 kg, indreptare 272 kg, iar la genoflexiune 261 kg. Potentialul sau era insa departe de a fi ajuns la maxim. Avand o structura deosebita (umeri lati, talie subtire) si incheieturile subtiri, s-a indreptat spre culturism, iar in 1966 castiga campionatul SUA la categoria juniori, iar la seniori obtine locul secund. In anul 1966 la Mr. Olimpia arata superioritatea sa, chiar daca aici pierde in fata lui Larry Scott. In 1967 castiga Mr. Olimpia, datorita in special masivitatii masei musculare. La Mr. Olimpia 1968 victoria sa s-a rezumat doar la o simpla demonstratie, aceasta nu-i stirbeste deloc reputatia, adversarii sai l-au evitat pur si simplu. Editia din 1969 a Mr. Olimpia este a treia si ultima castigata de legendarul Oliva de data aceasta in fata debutantului Arnold Schwarzenegger, care-l invinge in 1970 (si prin factorul psihologic). De-a lungul carierei sale reuseste o serii de victorii la alte federatii modiale W.A.B.B.A. si W.B.B.G.

Chiar daca nu a excelat in privinta calitatii musculare si a vascularizarii, masa musculara impresionanta pentru acea vreme i-a facut pe specialistii in domeniu sa-l numeasca „The Myth” (Mitul).

Este primul culturist de culoare castigator al Mr. Olimpia (1967,1968, 1969), numele lui inscriindu-se in galeria „nemuritorilor”.

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 4]

Articole asemanatoare

Sport

Acest sport ajuta la eliminarea celulitei si imbuntatirea functiilor cardiovasculare.

Sport

Te intrebi de ce arata vedetele atat de bine chiar si dupa o nastere? Ei bine, afla ca ele au un stil de viata...

Sport

Sportul te ajuta sa-ti mentii organismul si silueta tanara si plina de viata.

Sport

Spinning-ul este o forma de exercitiu cardio care implica pedalarea pe bicicleta in ritmul muzicii.

Sport

Pe langa puterea fizica sportita, muschii sanatosi si antrenati au si alte avantaje.

Articole recomandate

Sanatate

Din articolul de mai jos, veti putea invata cat si cum sa te hranesti pentru o crestere in masa musculara, combinatii de alimente si...