Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Scrisoarea trimisă lui Iohannis de sindicatele din educație, cu o zi înaintea unui nou mare miting al profesorilor

image 2023 05 25 26289014 0 protestul profesorilor

Sindicatele din educație din România au trimis o scrisoare Președintelui Klaus Iohannis cu o zi înaintea unui nou mare miting al profesorilor, programat pentru data de 27 octombrie. Scrisoarea a venit în contextul tensiunilor mari dintre guvernul României și profesori în privința modificărilor aduse legii educației și salarizării.

În scrisoare, sindicatele au cerut Președintelui să ia atitudine și să se implice în protejarea intereselor profesorilor și elevilor din România. Acestea au susținut că guvernul actual a adus multe schimbări negative în domeniul educației, inclusiv modificări aduse legii educației, care ar putea afecta calitatea învățământului.

Sindicatele au cerut, de asemenea, ca salariile profesorilor să fie majorate cu 25%, în conformitate cu promisiunile făcute de guvern în 2017. În loc de asta, guvernul a acordat o creștere salarială de numai 5%, care este considerată insuficientă și nedreaptă.

Această scrisoare vine la scurt timp după un lung șir de proteste și mitinguri organizate de profesori din întreaga țară, în special în București. În ciuda acestor proteste, guvernul nu a reușit să îndeplinească majoritatea cererilor profesorilor, ceea ce a dus la o creștere a tensiunilor.

În lumina acestor evenimente, Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către guvern să asculte cerințele profesorilor și să ofere soluții concrete pentru problemele din domeniul educației. În special, el a subliniat nevoia de creșterea salariilor profesorilor și a calității învățământului.

Este de așteptat ca protestele și mitingurile să continue până când cerințele profesorilor vor fi îndeplinite de guvern. Sindicatele din educație au promis că vor continua lupta până când drepturile profesorilor și ale elevilor vor fi recunoscute și protejate în mod adecvat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

În prima lor zi liberă de când se află în Franţa, Stejarii au vizitat una dintre podgoriile de tradiţie, Château de la Rivière Fronsac,...

Sport

Reprezentativa feminină a României, pregătită de Cristian Dulca, va debuta în această toamnă în prima ediţie a Ligii Naţiunilor, informează frf.ro. Tricolorele încep aventura...

Sport

Amara Diouf a devenit cel mai tânăr internaţional senegalez când a intrat pe teren împotriva Rwandei, la vârsta de 15 ani, 3 luni şi...

Sport

Compania Ryanair se află în centrul unei polemici, după ce un bărbat cu handicap susţine că i-a fost refuzat accesul la bordul unui avion...