Rezumat:
Descrisă de mult timp ca reprezentând viitorul acumulatorilor Li-ion , tehnologia electrozilor cu grafen a stagnat din pricina problemelor legate de fabricarea acestora în mod eficient şi fiabilitatea în timp, densitatea mai mare de stocare a energiei venind cu propriile dezavantaje, primele experimente făcute cu tehnologia grafen arătând o tendinţă a acumulatorilor de a pierde semnificativ din capacitatea de înmagazinare a energiei după numai câteva cicluri de încărcare.
Din fericire, limitările descoperite nu au oprit cu totul dezvoltarea acumulatorilor cu grafen, Samsung realizând în cele din urmă progrese semnificative, suficient cât să putem spera la o versiune comercială a acestora, lansată nu mai târziu de anul 2021.
Grafenul, ca şi material, are proprietăţi deosebite ce pot fi exploatate în industria acumulatorilor. Prima problemă este că materialul nu poate fi produs cu uşurinţă la scară industrială, sfidând experimentele de laborator care altfel par foarte promiţătoare. O altă problemă este că materialul, odată transpus în construcţia unui acumulator Li-Ion, se dovedeşte a fi chiar mai eficient în creşterea densităţii de stocare a energiei, încât tehnologia nu poate ţine pasul cu alte limitări constructive, rezultând defectarea prematură a acumulatorului respectiv.
Citeşte continuarea pe Go4it!
Citeşte şi Samsung Galaxy Note10+ filmat în mâinile unui utilizator, în metrou – VIDEO
Citeşte şi Samsung pregăteşte Galaxy A30s, un nou smartphone mid-range cu triple-camera
Citeşte şi Galaxy S10 nu s-a vândut atât de bine precum se aştepta Samsung
Citeşte şi Apple îşi sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate