Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Rusia a recrutat aproape 120.000 de militari până acum în acest an, se laudă Medvedev

image 2022 05 31 25591599 0 fostul presedinte rus dmitri medvedev

În ultimele luni, Rusia a crescut semnificativ numărul de militari încorporați în forțele sale armate. Într-un anunț recent, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că țara a recrutat aproape 120.000 de militari până acum în acest an, evidențiind astfel dorința Rusiei de a-și consolida poziția militară în fața altor puteri globale.

Potrivit lui Medvedev, acest număr mare de recruți este o dovadă a populărității serviciului militar în rândul tinerilor din Rusia. Totodată, el a adăugat că guvernul va continua să acorde o atenție deosebită dezvoltării armatei ruse pentru a rămâne în pas cu timpurile și pentru a nu fi lăsat în urmă în ceea ce privește tehnologia și echipamentul militar.

Această afirmație a lui Medvedev vine în contextul în care Rusia a cheltuit sume uriașe de bani în ultimii ani pentru modernizarea forțelor sale armate. În plus, țara și-a extins de asemenea prezența militară în țările vecine, inclusiv prin anexarea Crimeei și prin susținerea rebelilor din estul Ucrainei.

În același timp, relațiile Rusiei cu alte puteri globale, în special cu Statele Unite, au devenit tot mai tensionate din cauza unor diferențe politice și militare majore. De exemplu, în ultimii ani, Rusia și SUA au fost implicate în mai multe dispute și incidente militare, inclusiv în Siria și în Ucraina.

În aceste condiții, creșterea numărului de militari recruțiți în forțele armate ale Rusiei poate fi interpretată ca o manifestare a dorinței acestei țării de a-și consolida poziția în fața altor puteri și de a fi pregătită pentru eventuale conflicte militare.

Cu toate acestea, această politică militară agresivă a Rusiei a atras critici din partea altor state și organizații internaționale, care consideră că aceasta poate duce la creșterea tensiunilor și la accentuarea rivalităților globale.

În concluzie, creșterea numărului de militari recrutați în forțele armate ale Rusiei poate avea un impact semnificativ asupra dinamicii geopolitice globale și poate afecta relațiile Rusiei cu alte state. Este important ca Rusia să se asigure că politica sa militară este echilibrată și că nu este percepută ca o amenințare pentru stabilitatea regională și globală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Campioana Volei Alba Blaj a pierdut, joi, ultimul meci din turneul pe care îl găzduieşte, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României...

Film

Campioana Arcada Galaţi s-a calificat, joi, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce echipa spaniolă Guaguas Las Palmas a învins formaţia croată...

Sport

Campioana Arcada Galaţi s-a calificat, joi, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce echipa spaniolă Guaguas Las Palmas a învins formaţia croată...

Made in Romania

Formaţia Slavia Praga, la care joacă Andres Dumitrescu, a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Slavia Praga, în grupele Ligii...