Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Românii vor lua cu asalt litoralul de Rusalii. Câte persoane sunt așteptate la mare în weekendul prelungit

Romanii vor lua cu asalt litoralul de Rusalii Cate persoane

Se anunță cel mai aglomerat weekend de la debutul sezonului, pe litoral. Este și sărbătoarea Rusaliilor și mulți au liber luni de la serviciu. 80.000 de turiști sunt așteptați la mare. Majoritatea vor sta în Mamaia și Eforie Nord.

În așteptarea weekendului de Rusalii, unii turiști au ajuns deja la mare pentru un sejur de câteva zile.

Turist: „Nu ne place foarte aglomerația și zgomotul, e perfect pentru noi. Niște zile libere.”

Fetiță: „Apa e foarte plăcută și soarele zâmbește.
Reporter: Cât stai la mare?
Fetiță: Cinci zile.”

Totuși, cei care nu și-au unit concediul cu sejurul de sărbătoare vor ajunge la mare peste câteva zile.

litoral
Romanii vor lua cu asalt litoralul de Rusalii Cate persoane

Ștefan Necula, manager agenție de turism: „Marea majoritate vor veni de vineri, sejururile sunt de 3-4 nopți, va fi o aglomerare ca să zic așa a litoralului românesc, credem noi că gradul de ocupare va fi peste 70-75%.”

Iulian Tenie, administratorul unui hotel: „De vineri, rata de ocupare este maximă în cazul hotelului nostru”.

Și nu este de mirare că mulți s-au orientat spre mare în această perioadă. Deși sezonul a început, încă sunt tarife mici la cazare. Nu s-a încheiat nici Programul Litoralul pentru Toți.

De pildă, în Mamaia, o cameră dublă la un hotel de 3 stele costă de la 167 de lei pe noapte și poate ajunge la 299, la un hotel de 4 stele. În Eforie Nord, o noapte de cazare la 3 stele costă 136 de lei și 642 de lei la patru stele, cu demipensiune.

În ultima săptămână numărul rezervărilor pe litoral a crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Specialiștii în turism spun că sunt momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde.

Cei care administrează plajele sunt pregătiți să suplimenteze la nevoie numărul de șezlonguri.

Lucian Marcu, manager plajă: „Avem în mod normal o mie de șezlonguri și pentru perioada aceea de vârf de sezon în momentul în care vin familii și vor să stea împreună putem avea șezlonguri suplimentare. Ajungem la 1200 – 1300”.

Cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia și Eforie Nord, dar destui turiști vor ajunge și în Neptun sau Olimp. Oamenii s-au orientat în principal spre hoteluri care oferă multe servicii, cum sunt cele all inclusive sau cu facilități pentru copii.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Euforie în presa din Rusia, după România – Ucraina 3-0
Euforie în presa din Rusia, după România - Ucraina 3-0
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

La începutul lunii mai a început programul „Litoralul pentru toți”. Românii pot beneficia de beneficiile acestuia până pe data de 20 iunie 2024. Iată...

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Turism

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu...

Turism

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului,...

Articole recomandate