Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Rețeta Suediei pentru a stopa fumatul. PMI vine cu 3 alternative la țigări

Rețeta Suediei pentru a stopa fumatul și noile alternative la țigări prezentate de Philip Morris International (PMI) reprezintă două abordări diferite în lupta împotriva dependenței de nicotine. Cum funcționează fiecare și care este mai eficientă?

Începând cu primii ani ai secolului al XX-lea, autoritățile suedeze au început să promoveze snus-ul ca alternativă la țigări, în special pentru fumătorii care își doreau să renunțe la viciul lor. Snus-ul este o pastilă mică de tutun, care se plasează sub buza superioară a fumătorului. În comparație cu țigările, snus-ul are un risc mult mai mic de a produce afecțiuni pulmonare și cancer, deoarece nu implică inhalarea fumului.

Această abordare s-a dovedit a fi eficientă în reducerea numărului de fumători din Suedia. Potrivit statisticilor, 5% dintre suedezi fumează, în timp ce media europeană este de 25%.

În prezent, PMI vine cu o altă soluție pentru a ajuta fumătorii să renunțe la țigări. Compania a lansat IQOS, un dispozitiv care încălzește tutunul în loc să-l ardă. Acest lucru înseamnă că nu se produce fum, ci doar vapori care conțin nicotine. Se presupune că această metodă este mai sănătoasă decât fumatul.

Totuși, trebuie remarcat faptul că IQOS nu este o alternativă în adevăratul sens al cuvântului. Dispozitivul este încă dependență de nicotine, iar utilizatorii trebuie să cumpere mai multe componente pentru a-l înlocui în mod regulat, ceea ce poate fi costisitor.

În plus, este încă neclar cât de sigură este metoda IQOS. Studiile de cercetare sunt limitate, iar multe state nu au aprobat încă utilizarea dispozitivului.

Astfel, rețeta Suediei pentru a stopa fumatul pare să fie o soluție mai sigură și mai eficientă în lupta împotriva dependenței de nicotine. Cu toate acestea, este important să existe și alte opțiuni pentru fumători care își doresc să renunțe la țigări. În cele din urmă, fiecare persoană este diferită, iar ceea ce funcționează pentru unii poate să nu funcționeze și pentru alții.

1 Comment

1 Comment

  1. Ana

    25 mai 2023 at 12:59

    Daca nu era iqos, eu nu as fi reusit sa renunt la fumat. Un dispozitiv care a schimbat multe in bine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Echipa engleză Brighton a învins sâmbătă, în deplasare, scor 3-1, pe Manchester United, într-un meci din etapa a cincea a Premier League. Într-un alt...

Sport

Echipa franceză Girondins de Bordeaux a învins sâmbătă, în deplasare, scor 2-1, formaţia Valenciennes, în etapa a şasea din Ligue 2. Românul Alexi Pitu...

Sport

Echipa franceză Metz, antrenată de tehnicianul român Laszlo Bölöni, a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 1-0, formaţia RC Lens. Metz a deschis scorul...

Sport

Echipa feminină de tenis de masă a României, vicecampioană europeană en-titre, luptă, duminică, pentru aurul european şi calificarea la JO de la Paris. Finala...