Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Rețeta Suediei pentru a stopa fumatul. PMI vine cu 3 alternative la țigări

Rețeta Suediei pentru a stopa fumatul și noile alternative la țigări prezentate de Philip Morris International (PMI) reprezintă două abordări diferite în lupta împotriva dependenței de nicotine. Cum funcționează fiecare și care este mai eficientă?

Începând cu primii ani ai secolului al XX-lea, autoritățile suedeze au început să promoveze snus-ul ca alternativă la țigări, în special pentru fumătorii care își doreau să renunțe la viciul lor. Snus-ul este o pastilă mică de tutun, care se plasează sub buza superioară a fumătorului. În comparație cu țigările, snus-ul are un risc mult mai mic de a produce afecțiuni pulmonare și cancer, deoarece nu implică inhalarea fumului.

Această abordare s-a dovedit a fi eficientă în reducerea numărului de fumători din Suedia. Potrivit statisticilor, 5% dintre suedezi fumează, în timp ce media europeană este de 25%.

În prezent, PMI vine cu o altă soluție pentru a ajuta fumătorii să renunțe la țigări. Compania a lansat IQOS, un dispozitiv care încălzește tutunul în loc să-l ardă. Acest lucru înseamnă că nu se produce fum, ci doar vapori care conțin nicotine. Se presupune că această metodă este mai sănătoasă decât fumatul.

Totuși, trebuie remarcat faptul că IQOS nu este o alternativă în adevăratul sens al cuvântului. Dispozitivul este încă dependență de nicotine, iar utilizatorii trebuie să cumpere mai multe componente pentru a-l înlocui în mod regulat, ceea ce poate fi costisitor.

În plus, este încă neclar cât de sigură este metoda IQOS. Studiile de cercetare sunt limitate, iar multe state nu au aprobat încă utilizarea dispozitivului.

Astfel, rețeta Suediei pentru a stopa fumatul pare să fie o soluție mai sigură și mai eficientă în lupta împotriva dependenței de nicotine. Cu toate acestea, este important să existe și alte opțiuni pentru fumători care își doresc să renunțe la țigări. În cele din urmă, fiecare persoană este diferită, iar ceea ce funcționează pentru unii poate să nu funcționeze și pentru alții.

1 Comment

1 Comment

  1. Avatar of Ana

    Ana

    25 mai 2023 at 12:59

    Daca nu era iqos, eu nu as fi reusit sa renunt la fumat. Un dispozitiv care a schimbat multe in bine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

David Popovici a declarat, pentru World Aquatics, că nu este principalul favorit la JO de la Paris, însă acest lucru îl motivează. „Încă de...

Sport

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, miercuri, recomandări pentru spectatorii români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, între care aceea de...

Sport

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că la şedinţa Comitetului Executiv, s-a luat decizia ca termenul de depunere al actelor pentru obţinerea dreptului...

Sport

Dennis Schroder, liderul echipei de baschet a Germaniei, campioană mondială în exerciţiu, va fi portdrapelul germanilor la Jocurile Olimpice, după ce l-a învins la...