Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Recep Erdogan își arată adevărata față: 'sultanul' ține cu dinții de putere și îi cenzureză pe oponenți

media 168408547879553800

Ultimul deceniu a fost marcat de o schimbare radicală în Turcia sub conducerea lui Recep Erdogan. Erdogan, care a fost primul ministru între 2003 și 2014 și apoi a devenit președinte, a dus la modificări în modul în care Turcia a fost condusă. Dar, odată cu aceste schimbări, Erdogan a început, de asemenea, să-și arate adevărata față.

În ultimii ani, Erdogan a devenit cunoscut drept „sultanul” și pentru buna loră, deoarece a dovedit că este hotărât să țină cu dinții de putere. În 2016, o tentativă de lovitură de stat a încercat să-l înlăture de la putere, dar acest lucru a condus doar la accentuarea controlului său asupra țării.

Erdogan a început să folosească puterea pe care o deține în mod din ce în ce mai mult pentru a cenzura opoziția și a suprima libertatea de exprimare. Acest lucru a fost evidențiat în special prin eliminarea oricărei forme de opoziție din sfera media.

În ultimii ani, Erdogan a arestat jurnaliști, a închis sau a preluat controlul asupra unui număr semnificativ de jurnale și posturi de televiziune, inclusiv Zaman, unul dintre cele mai citite ziare din Turcia. De asemenea, a luat măsuri împotriva platformei online Twitter, blocând utilizatorii și eliminând conținutul critic la adresa guvernului său.

Aceste acțiuni intransigente ale președintelui turc și-au pus amprenta asupra democrației și libertății în Turcia. Organizațiile pentru drepturile omului au emis repetat avertismente și au condamnat acțiunile lui Erdogan.

Mai recent, Erdogan a făcut apel la o nouă formă de cenzură: agregatorii de știri. Inițial, în decembrie 2020, el a cerut preluarea de către stat a controlului asupra agregatorilor de știri, care permit utilizatorilor să citească cu ușurință mai multe surse de știri într-un singur loc.

Ulterior, a urmat o acțiune mult mai puternică: eliminarea acțiunilor companiilor precum Kiosk și Invidi News, pe baza faptului că ar furniza informații „neutre”. Această acțiune a însemnat că turcii nu mai sunt capabili să obțină știri din sute de surse diverse.

Aceste acțiuni ale lui Erdogan au atras atenția comunității internaționale, care a condamnat în mod repetat lipsa de libertate de exprimare și acțiunile opresive ale guvernului său.

În final, este clar că Erdogan își arată adevărata față prin suprimarea continuă a libertății mediei și a disidenței politice. Alegătorii turci trebuie să fie conștienți de această situație și să se lupte pentru o democrație reală și o libertate a presei în Turcia. În tot acest timp, puterile internaționale trebuie să condamne și să acționeze împotriva opresiunii din Turcia și să sprijine opoziția democratică în lupta pentru libertate și justiție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a decis să ia măsuri legale împotriva fostului său club, Juventus Torino, pentru a recupera 19,9 milioane de euro îngheţaţi...

Sport

Ministerul Apărării anunţă, sâmbătă, că echipa Invictus România a încheiat cele şapte zile de competiţie de la Dusseldorf, iar duminică, aeronava TAROM ce îi...

Muzica

In articol: Pentru Minodora, toamna a început în forță. Se bucură de una dintre cele mai longevive cariere pe scenă, dar și de un...

Sport

Echipa engleză Brighton a învins sâmbătă, în deplasare, scor 3-1, pe Manchester United, într-un meci din etapa a cincea a Premier League. Într-un alt...