Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

​Prigojin asmute procuratura asupra ministerului condus de Șoigu. Scrisori misterioase despre „crime” comise înainte și în timpul războiului

image 2023 03 7 26126785 0 evgheni prigojin liderul mercenarilor din grupul rus wagner

Prigojin Asmute Procuratura, o instituție de justiție din Rusia, a declanșat o anchetă asupra Ministerului Apărării condus de Serghei Șoigu, pe baza unor scrisori misterioase care acuză comiterea unor „crime” în timpul războiului.

Scrisorile anonime au fost trimise atât la adresa procurorului-șef al Federației Ruse, cât și la diverse organizații media și ONG-uri, susținând că personalul militar implicat în războiul din Siria a comis crime de război, asasinate și distrugeri ilicite de proprietate.

Potrivit informațiilor prezentate în scrisorile anonime, s-ar fi produs și un incident grav în urma căruia ar fi fost uciși cei mai mulți membri ai unei familii, susținându-se că forțele aeriene ruse ar fi atacat o locuință în Siria, făcându-l responsabil pe Șoigu de această tragedie.

Pe lângă aceste acuzații, scrisorile anonime mai afirmă că în timpul războiului din Siria s-au comis multe alte crime, printre care și distrugerea unui orășel și uciderea a numeroși civili, inclusiv copii.

Ministerul Apărării, condus de Serghei Șoigu, a negat vehement aceste acuzații, exprimându-și dispoziția de a coopera cu ancheta în orice mod. În plus, ministrul Apărării a declarat că a instruit personalul în domeniul dreptului internațional umanitar și că a implementat măsuri stricte pentru a preveni astfel de incidente în cadrul operațiunilor sale militare.

Această anchetă a generat un val de critici și îngrijorare în Rusia, unii analiști politici și jurnaliști afirmând că este o încercare de a submina credibilitatea Ministerului Apărării și a leadership-ului rusesc în general.

Pe de altă parte, alții au salutat investigația, declarând că este necesar să fie luate măsuri pentru a aduce responsabilitatea celor care comit astfel de crime în timpul războiului.

În orice caz, Prigojin Asmute Procuratura a lansat o anchetă uriașă și complicată, iar căutarea adevărului și a responsabilității în această afacere va necesita mult timp și resurse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Reprezentativa feminină a României, pregătită de Cristian Dulca, va debuta în această toamnă în prima ediţie a Ligii Naţiunilor, informează frf.ro. Tricolorele încep aventura...

Sport

Amara Diouf a devenit cel mai tânăr internaţional senegalez când a intrat pe teren împotriva Rwandei, la vârsta de 15 ani, 3 luni şi...

Sport

Compania Ryanair se află în centrul unei polemici, după ce un bărbat cu handicap susţine că i-a fost refuzat accesul la bordul unui avion...

Sport

Vicecampioana CSM Oradea şi formaţia Dinamo Bucureşti şi-au aflat, luni seară, adversarele din preliminariile EuroCup, după ce au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor....