Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internet

Preturi optimizare SEO. Stii cat costa acest serviciu in afara?

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de SEO seomoz.org a publicat un articol despre cum sa pretuiesti o campanie SEO. Astfel au fost prezentate activitatile pe care urmau sa le faca pentru optimizarea unui site si pretul acestora. Trebuie sa stiti ca aceste preturi sunt in partea de sus a clasamentului dar nici de cum pe primul loc.

Preturi optimizare SEO

Cat costa un serviciu de optimizare pentru seomoz.com. Merita aceste preturi optimizare SEO?

Contractul include 10 ore de consultanta pe luna pentru fiecare din cela 4.5 luni de contract, un singur raport ce va fi livrat dupa 45 de zile de la semnarea contractului continand urmatoarele elemente:”

Keyword Research & Recommendations (what keywords will pull in qualified traffic, how many searches do these terms/phrases get, how should keywords be used in the site to attract search traffic)

Review of Search Engine Friendliness Issues (URLs, KW Usage, Code, Internal Linking, Metadata, Sitemap Use, etc.)

Competitive Analysis (who’s currently chasing traffic for their terms or targeting the audience they want, what are these sites doing right or wrong)

Design, Usability & User Experience Suggestions (to help improve the way visitors perceive/use the site)

Content Creation Suggestions (what kinds of content would be valuable to add to the site to attract additional traffic and convert existing users)

Link Acquisition Suggestions (a list of some great places to start requesting/buying/building links and ongoing strategies for a link campaign)

Recommendations for Avoiding Negative Search Engine Issues (duplicate content, URL canonicalization, redirection of content – I note that they have multiple domains, etc.)” (ne-am permis sa nu il traducem ca sa intelegeti exact termenii folositi si pentru a putea face o comparatie)

Preturi optimizare SEO
Preturi optimizare SEO

Pretul total pentru acestea ar fi (si aici fiti atenti) $30.000, platibili dupa cum urmeaza:

  • $7,500 la semnarea contractului
  • $7,500 la livrarea raportului (45 zile)
  • $5,000 la 30 zile dupa livrarea raportului
  • $5,000 la 60 zile dupa livrarea raportului
  • $5,000 la 90 zile dupa livrarea raportului

Cum ar spune cineva de la noi aceste preturi sunt exprimate in dolari si nu includ TVA.

Un al doilea exemplu ceva mai moderat, vine de la seoroi.com, si putem spune ca se afla undeva la mijlocul clasamentului. Puteti verifica experienta si portofoliul seoroi.com pe site-ul companiei. Daca verificam preturile observam ca exista trei posibilitati de plata dupa cum urmeaza:

  1. company based – abonament lunar incepand de la 3000 Euro/luna
  2. project based – pret / proiect incepand de la 5000 de euro.
  3. do it your self – pret / ora de consultanta – 200 euro

Din cate am observat activitatile de SEO sunt aceleasi, fiind diferite doar modul in care acestea sunt implementate, experienta, Brand-ul si…..preturile.

Preturi optimizare SEO
Preturi optimizare SEO

Despre SEO – notiuni elementare si preturi optimizare SEO

SEO –  Search Engine Optimization – continut si URL-uri

Stim ca optimizarea site-urilor este un proces complex insa nu putem spune ca este foarte complicat. Ba mai mult putem spune ca optimizarea pentru motoarele de cautare este o activitate care tine mai mult de consecventa si de perseverenta.

Revenind la subiectul post-ului, motoarele de cautare si in special Google pun mare accent pe continut. Un site bogat in continut va avea rezultate mult mai bune decat unul fara continut. Mai mult, o pagina actualizata des, care sa aiba si interventii ale cititorilor (review-uri, comentarii, etc.) obtine un punctaj mult mai mare la motoarele de cautare.

In majoritatea discutiilor despre SEO (articole de specialitate, carti, Blog Google) se recomanda ca procentul cuvintelor cheie nu trebuie sa depaseasca 5%. Dupa parerea noastra textul trebuie sa convinga cumparatorul / vizitatorul in primul rand si abia apoi motorul de cautare. Evident, este important ca in text sa apara cuvintele chie insa nu trebuie sa devina o obsesie. Incercati sa aveti un text fluent si sa folositi sinonime ale cuvintelor (robotul de la google analizeaza si sinonimele cuvintelor, lucru dovedit sigur pentru limba engleza). De asemenea trebuie sa subliniati si sa accentuati ceea ce este important in text (bold, italic, underline sau schimbat culoarea).

Preturi optimizare SEO
Preturi optimizare SEO

URL-ul, din ultimele analize, cantareste enorm de mult in algoritmul Google. URL-ul friendly (de genul www.domeniu.ro/nume produs) este foarte apreciat. Inclusiv pentru site-urile unde paginile sunt generate automat se recomanda folosirea URL-urilor prietenoase. In primul rand face navigarea mult mai confortabila, permitand vizitatorului sa stie intotdeauna unde se afla. In al doilea rand la o cautare simpla la Google este mult mai probabil ca utilizatorul sa intre pe un site link-ul reprezinta ceva si nu doar un cod (post.php?action=edit&post=93). De exemplu pentru un site ce vinde umbrele si doreste sa optimizeze site-ul pentru umbrele rosii URL-ul paginii ar arata astfel: www.nume.ro/umbrele_rosii.

Deci, in algoritmul SEO avem: continut bogatcuvinte cheie sub 5% din text si URL-uri prietenoase

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Internet

Declinul digital: aproape 40% dintre paginile de Internet au dispărut Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Cum reducem amprenta de carbon digitală? Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Microsoft propune o funcție „Big Brother” care înregistrează tot ce facem pe computer Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Dublarea vitezei de procesare a computerelor, posibilă printr-o metodă inovatoare Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Computerele obișnuite încă le pot întrece pe cele cuantice. Iată cum! Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole recomandate

Muzica

Betty Salam le-a împărtășit internauților primele impresii, după ce s-a întors de la Asia Express 2024. În noul sezon, ce urmează să fie difuzat...

Sport

În comunicatul semnat de administratorul special Andrei Nicolescu  se subliniază că Dinamo nu poate fi ignorată şi nu va fi victima “incompetenţei şi jocurilor...

Muzica

Google „satisface” curiozităţile românilor. Administratorii motorului de căutare au realizat un top al căutărilor efectuate de utilizatorii din ţara noastră, în 2023. Printre cele...

Muzica

Homepage » Paparazzi » Roxana Dobre este o femeie care pune mult preț pe aspectul fizic! Soția lui Florin Salam arată incendiar în orice...