Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Pregătiri impresionante pentru 1 Decembrie în Alba Iulia. Peste 25.000 de turiști sunt așteptați în orașul Marii Uniri

Pregatiri impresionante pentru 1 Decembrie in Alba Iulia Peste 25000

Aproximativ 25.000 de turiști sunt așteptați de 1 Decembrie în orașul Marii Uniri, Alba Iulia. Cu două săptămâni înainte de sărbătoare sunt pregătiri peste tot.

Turiștii vor sta în oraș cel puțin două nopți și majoritatea au rezervat camere din timp. La împlinirea a 105 ani de la momentul istoric, parada militară va fi impresionantă, spun autoritățile care speră că vremea va permite și participarea avioanelor de luptă.

Pentru că este cel mai cerut preparat din meniu, rețeta de ciolan cu fasole este îmbunătățită de la un an la altul. Așa se întâmplă și în bucătăria unui hotel de trei stele din Alba Iulia.

Bucătar: „L-am făcut la cuptor cu o crustă de barbeque. Trebuie ținut la baiț 24 de ore și se poate băga la cuptor 2 ore.”

Cele 110 camere ale unității de cazare sunt ocupate în vacanța de 1 Decembrie.

zapada
Pregatiri impresionante pentru 1 Decembrie in Alba Iulia Peste 25000

Tiberiu Țăran, manager hotel: „Un sejur pe două zile costă 1.000 de lei pe cameră dublă cu mic dejun inclus. Anul acesta au ales minimum două nopți, dacă nu trei sau patru.”

Mulți turiști și-au făcut planul de vacanță din timp, mai ales că au găsit și tarife mai convenabile. De pildă, într-un hotel de patru stele, primele rezervări s-au făcut anul trecut.

Iulia Hladiuc, director marketing hotel: „Sejurul minim este de două nopți. Avem turiști care vin de joi, avem și grupuri organizate, inclusiv clase care vin pentru a face o excursie sau chiar excursia de final de liceu în loc de banchet.”

Orașul va începe sărbătoarea pe 20 noiembrie. Pentru 1 Decembrie, autoritățile promit o paradă de anvergură.

Gabriel Pleșa, primar Alba Iulia: Cu mai mult efectiv în oameni și mai multă tehnică. Surpriza va fi ca pe lângă elicopterele de luptă, să se ridice si să treacă pe deasupra orașului și avioanele de luptă de la Câmpia Turzii.”

Tudor Roșu, director adjunct Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia: „Pregătim câteva momente de reconstituire istorică, dând viață unor personalități ale anului 1918 și momente concrete, de acum 105 ani.”

Vor fi pregătite și aproximativ 6.000 de porții de varză cu carne, pentru cei care vor merge să sărbătorească Ziua Unirii împreună, în centrul orașului.

De pe 30 noiembrie, până în 2 decembrie fiecare seară se va încheia cu concerte, iar în Ziua Unirii va fi și un foc de artificii.

În Capitală, programul de 1 Decembrie este încă în lucru, dar este de așteptat să fie asemănător cu cel din anii trecuți.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Radu Drăgușin, ce performanță! Premiera anunțată în Italia după golul contra lui Inter
Radu Drăgușin, ce performanță! Premiera anunțată în Italia după golul contra lui Inter
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Grupurile de turiști străini care vizitează Centrul Istoric al Bucureștiului poposesc deseori în fața clădirii CEC de pe Calea Victoriei, unul dintre cele mai...

Turism

O vacanță nu trebuie să îți destabilizeze complet bugetul, iar aceste destinații pot fi foarte ieftine, mai ales dacă găsești opțiuni de cazare care...

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Articole recomandate