Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Plajele de pe litoral, pline de familii cu copii, în vacanța de 1 iunie și Rusalii. Care sunt cele mai aglomerate stațiuni

62353241


Cele mai aglomerate stațiuni, judecând după numărul rezervărilor, sunt Mamaia, Eforie Nord și Eforie Sud. În Mangalia și Constanța, din trenurile pline au coborât sute de tineri, dar și familii cu copii.

În Mamaia, dar si la Eforie, tarifele pornesc de la 99 de lei pe noapte. În prima zi oamenii s-au bucurat de o apă bună -cel puțin pentru o baie. Și terasele au fost pline.

mare litoral plaja, sezlong

Cei care vor să se plimbe între stațiuni trebuie să știe, însă, că este destul de aglomerat spre sudul litoralului. Un drum pe care în mod obișnuit îl parcurgeți în 40 de minute, acum poate să dureze și două ore.

Pe de altă parte, pentru cei care sunt încă pe drum, Autostrada Soarelui este supravegheată și din elicopter, tocmai pentru a ajuta la fluidizarea traficului.

De joi, taxa de la Fetești va fi eliminată până la finalizarea lucrărilor de pe brațul Borcea. Autoritățile vă recomandă și drumul vechi spre mare.

70.000 de turiști pe litoral

70.000 de români sunt așteptați să își petreacă la mare aceste zile de vacanță, de 1 iunie și Rusalii. Cele mai aglomerate stațiuni, judecând după numărul rezervărilor, vor fi Mamaia și Eforie.

Stațiunile de la malul mării au început să se aglomereze. Primii turiști au sosit încă de la primele ore ale dimineții și iată că nu au pierdut vremea prea mult în camerele de hotel. Plajele sunt pline acum de familii cu copii de toate vârstele. Cu toții se bucură de o zi frumoasă, cu 24 de grade în aer. Apa mării s-a încălzit, are 18 grade Celsius, perfectă pentru o baie răcoroasă.

Autoritățile spun că cel puțin 70.000 de turiști vor petrece această vacanță la malul mării. Cei mai mulți au ales Mamaia și stațiunile Eforie Nord și Sud. Traficul este destul de aglomerat spre sudul litoralului. Un drum pe care în mod obișnuit îl parcurgeți în 40 de minute acum poate să dureze și două ore.

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată

Pe de altă parte, Autostrada Soarelui este supravegheată și din elicopter tocmai pentru a ajuta la fluidizarea traficului. Începând de joi, taxa de la Fetești va fi eliminată până la finalizarea lucrărilor de pe Brațul Borcea. Oficialii ne recomandă drumul vechi.

În medie, peste 25.000 de mașini trec la sfârșitul săptămânii, vara, pe la Fetești.

Taxa de pod vă fi suspendată în această vară. Incepând cu 1 iunie, bariera de la casa unde șoferii plăteau cash taxa de pod va fi ridicată în permanență, la fel și celelalte trei zone de acces unde plata este electronica. Astfel, spun autoritățile, șoferii nu vor mai fi nevoiți să oprească și vor circula mai lejer, cel puțin pe această porțiune. În vârf de sezon pe aici trec zilnic aproximativ 50.000 de mașinile.

Odată cu eliminarea taxării, autoritățile speră ca vor fluidiza traficul în drum spre mare.

Restricții de circulație

Circulația este restricționată pe A2, între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București.

În acest moment, pe o porțiune de trei kilometri sunt restricții de circulație – adică se circula pe o singură banda. Cei responsabili cu lucrările spun că vor alterna benzile în weekend, în funcție de valorile de trafic. Adică, mașinile care vin de la București spre Constanța vor circula pe ambele sensuri, iar traficul va fi oprit temporar, spre sensul de mers spre Capitală.

La fel s-a întâmplat și de 1 mai, când cozile se întindeau pe câțiva kilometri.

Lucrările au început în primăvara lui 2021 și ar fi trebuit încheiate pana acum, dar constructorul susține că starea de degradare a podului este mai gravă decât se estimase inițial.

Alexe Florea, manager de proiect: „Momentan, restricțiile de circulație le avem impuse și în vigoare până în data de 15.07, încercăm să respectăm termenul, să nu afectăm prea mult sezonul estival. O să dăm drumul la trafic în condiții de siguranță și urmând ca în luna septembrie să închidem din nou calea pentru a termina lucrările: înlocuire rosturi de dilatații trotuarul tehnologie.”
 
Ministerul Transporturilor recomandă să folosiți rute alternativă și să faceți înainte de drum o simulare pe aplicațiile de trafic. Puteți ajunge la mare și cu trenul, însă asigurați-vă că mai sunt locuri. Pentru multe trenuri, biletele s-au epuizat. 

De 1 Iunie, toate drumurile au dus la mare

Pe cerul mării, senin de 1 Iunie, un zmeu anunță libertatea și bucuria de nespus a vacanței pe litoral. Părinții și-au adus și ei aminte de copilărie și au făcut cu cei mici castele de nisip.

Perfect, a ieșit perfect!„.

Departe de tentațiile tehnologiei, la mare, vacanța de odinioară a prins viață. Bucurii simple și oameni fericiți.

Turist: ”Ne jucăm împreună cu ei, că dacă nu am face-o ar sta cu ochii numai în calculator, la o tabletă, la un telefon! Acum le-am lăsat acasă„.

Acest domn a venit cu cei trei băieți ai săi din Râșnov, județul Brașov. Dornici de o baie, nu au mai avut răbdare, imediat ce au ajuns pe plajă.

Reporter: Câți ani au?
Turist: 7, 12, 12…
Reporter: Cum este să sărbătorim 1 iunie la mare?
Turist: Este prima zi când am venit aici, ne simțim foarte bine, vremea este excepționala, atmosfera este plăcută„.

După amiază, plajele au început să se umple. Cei mai curajoși au intrat în apă. Mulți, însă, au făcut pe mal galerie. Iar alții au găsit o variantă de compromis și au încercat marea pe jumătate.

– Foarte frumos, atmosfera este foarte frumoasă, apa caldă.
– Ce ți-ai propus să faci astăzi?
– Ne distrăm!
„.

Dacă unii au legat zilele libere, inclusiv cu cea de luni, alții au venit doar pentru 1 Iunie, într-o vacanță de o zi.

Reporter: De unde sunteți?
Turistă: De la Vrancea.
Reporter: Din Vrancea ați venit cu toți copiii?
Turistă: Cu 50 de copii, da! Într-o excursie de o zi!„.

În tot acest timp, gările de pe litoral sunt pline. Și asta pentru că, în aceste zile, toate drumurile duc spre mare.
 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Nisip fin, mare turcoaz și liniște, adică o vacanță tihnită. Este ceea ce caută turiștii care merg la Tuzla sau 23 August. Nu sunt...

Turism

Punctele gastronomice locale – care promovează bucătăria tradițională – ajută economia în zonele rurale.   Gazdele care ne invită la masă cresc animale și...

Turism

Vei descoperi sute de secrete interesante și neașteptate în aproape fiecare sat, oraș și vale. Castele unice, peșteri, izvoare termale, arhitectură tradițională, Marea Moartă...

Turism

O țară din Europa a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru copii și persoane sub 30 de ani.   Este considerată...

Turism

Este o zi parțial ratată pentru cei care își petrec vacanța pe litoral. Turiștii nu au voie să intre în mare. În sudul litoralului...

Articole recomandate